Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Desig sota els oms

  • Teatre
  • 2 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

2 de 5 estrelles

Un drama rural d'Eugene O'Neill que Joan Ollé no ha llegit gaire bé

Autoria: Eugene O’Neill. Direcció: Joan Ollé. Amb: Carles Arquimbau, Ivan Benet, Pepo Blasco, Àngel Cerdanya, Laura Conejero, Pep Cruz, Àngela Jové, Pep López, Eduard Muntada, Laura Pujolàs, Santi Ricart, Iban Beltran, Àngel Cerdanya 'El Sueco', Carol Duran i Gal·la Sabaté.

'Desig sota els oms' és una de les obres més perfectes i lloades d’Eugene O’Neill, pare del teatre modern nord-americà. Un drama rural realista que en la proposta del TNC dirigida per Joan Ollé no acaba de funcionar per més escenografia, projeccions i repartiment que se li hagi posat. El realisme no és la reproducció de la realitat sinó la creació de la realitat imaginada per l’autor. S’ha de fer creïble, interessant i sobretot ha de tenir vida pròpia, la dels personatges. I a fe que fins a l’últim acte no li vam saber trobar en l’estrena del TNC, on l’aplaudiment més entusiasta i unànime es va produir quan a teló baixat Xavier Alberti va dedicar la funció a Jordi Sanchez i Jordi Cuixart.

La tremenda història del vell i aspre Ephraim Cabot, pare de tres fills i recent casat amb la jove i bella Abbie, funciona en la mesura que està ben explicada i al nostre entendre el director s’ha fixat més en allò accessori que en copsar l'atmosfera i, sobretot, les actituds dels personatges. Elements accessoris com el rickshaw que porta a casa els nuvis, les projeccions celestes sense oms o l'adaptació del text a un català de la Garrotxa, que resultarà molt nostrat però que s’erigeix en un contradictori referent local en una història de Nova Anglaterra.

Pel que fa a les actituds, el vell Epraim sembla, especialment a l’inici, escapat d’un spaguetti western de Sergio Leone per bé que en el últim acte Pep Cruz el rescati amb una interpretació més emmotllada, més autèntica i a l'altura d’una esplèndida Laura Conejero en la qual brolla la vida i la passió d'Abbie. Curiosa la presentació d’Eben com una ventafocs a la cuina amb els seus feréstecs germans.

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà