Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Diari d'una miliciana

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Text: Jaume Miró. Direcció: Toni Galmés. Intèrprets: David Anguera,David Bo,Xuel Díaz,Marta Garolera,Berta Pipó,Toni Lluís Reyes,Elena Sánchez,Júlia Santacana,Jaume Viñas/Guillem Balart.
 
Teatre-documental que narra les vicissituds per identificar l'autora d'un breu diari que narra el camí a la derrota i l'oblit d'una dona enrolada en les milícies de la CNT per participar en el "desembarcament de Mallorca" del 36. Tot just unes quartilles interrompudes abruptament que necessiten del suport d'un ampli cançoner (tangos, havaneres, himnes) per adquirir la densitat d'un temps dramàtic mínim. Les enginyoses solucions escèniques propostes pel director Toni Galmés –que recorden a les usades per Roger Ribó a 'Et vindre a tapar', vista a la mateixa sala de la Seca– treuen tot el profit a l'austeritat de l'espai i la producció.
 
El públic segueix amb gran facilitat tots els paisatges recorreguts per les cinc milicianes catalanes i les acompanya fins a la seva (intuïda) ignomínia final. Un desenllaç que esglaia per la brutal autocrítica que fa l'autor Jaume Miró.
Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
7-15 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà