El Drac d'Or

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

De: Roland Schimmelpfenning. Dir: Moisès Maicas. Amb: Mingo Ràfols, Òscar Molina, Clara del Ruste, Bàrbar Roig, Oriol Casas.

Què li queda a un personatge quan la seva cara no es correspon al que diu? Què li passa a un immigrant que  té un mal de queixal insuportable a Occident, sense papers, sense família, sense res? Després de sortir de veure l’obra del dramaturg alemany Roland Schimmelpfennig intuïm una resposta que ens remou els budells fins que arribem a casa, perquè hem assistit a un brillant exercici formal amb un tema dramàtic de fons.

L’obra ens parla de la immigració il·legal a través d’un cas que veiem davant dels nostres ulls, un jove xinès a qui diuen Esquitx. I tracta alhora el mateix tema a través de la faula de la formiga i la cigala, amb l’una convertida en proxeneta i l’altra esdevinguda puta low cost.

Moisès Maicas dirigeix cinc actors (Oriol Casals, Òscar Molina, Mingo Ràfols, Bàrbara Roig i Clara del Ruste) que fan el que no semblen i creen fins a set espais diferents només amb el seu cos. Copsem la cuina del restaurant vietnamita, xinès i tailandès El Drac d’Or, el menjador, el súper del costat, i diferents pisos de l’edifici que alberga el local que dóna títol a la peça. Els occidentals expressen el seus desitjos. Els immigrants resolen els problemes immediats i no miren enrere, a l’espera d’un destí fatal. Els uns són els altres. Els altres, els uns. Però resta el relat, la història, el desenllaç del qual és brutal.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers