• Teatre
  • Crítica de Time Out

Ressenya

El fantasma de Canterville

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Autor: Joan Yago a partir de l'original d'Oscar Wilde. Direcció: Josep Maria Mestres. Amb: Joan Pera, Pep Sais, David Olivares, Betsy Túrnez, Elisabet Casanovas, Òscar Castellví.

'El fantasma de Canterville' d'Oscar Wilde és un relat que ha fet especial fortuna com a espectacle familiar. Joan Yago ha mantingut en la seva versió el to de lleuger divertiment apte per a totes les edats. Fins i tot ha suavitzat els aspectes més cruels –fora l'emparedament en vida– d'aquesta irònica deconstrucció del conte gòtic. La producció que ocupa el Condal i protagonitza Joan Pera llueix una escenografia corpòria d'altres temps –Don Mendo també podria passejar-se entre aquests murs–, preparada per acollir tots els efectes i trucs de màgia que fan d'aquest espectacle una proposta molt semblant a la 'Panto(mime)' anglosaxona.

Com el paper transvestit de la mestressa de claus: divertit Pep Sais entre Sra. Doubtfire, Mrs. Danvers i Miss Trumbull. Cadascuna de les seves aparicions funciona com a perfecte roba-escenes, encara que cal reconèixer que Joan Pera extreu tots els matisos del seu fantasma apallissat i humiliat als seus 400 anys per una família americana que irromp al camp anglès amb l'ímpetu del Pla Marshall. També Elisabet Casanovas (la filla Otis) evoca amb gràcia la vis encantadora de jove dama de la companyia –amb algun matís rebel, regal de Yago– i Betsy Túrnez (Sra. Otis) està estupenda com a 'socialité' hiperactiva.

Detalls

Adreça
Preu
24-28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà