El funeral de Mary-Lin

Teatre
3 de 5 estrelles
El funeral de Mary-Lin
El funeral de Mary-Lin

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Un funeral té, com tots el actes socials, connotacions d’espectacle. Fúnebre, però espectacle. I moltes vegades es clou amb els aplaudiments de familiars i amics. El funeral imaginat per Pere Anglas n’ha rebut uns quants durant el mes d’agost al Versus Glories i d’aquí que segueixi en cartell durant els mes de setembre. El millor de l’obra d’Anglas és que no és res més del que vol ser. És a dir, un divertiment d’estiu per passar l’estona tot mirant uns personatges estereotipats i sense costures en una situació teòricament dramàtica tractada amb humor. Vaja, que es tracta de riures del mort i de qui el vetlla.

En aquest cas la morta és la mare de tres germans poc avinguts (el pragmàtic empresari, el pintor gai i l’histèric empastillat) que es retroben a la sala de vetlla davant del taüt, únic i ben emprat element escenogràfic de la proposta. L'esquer de la rancúnia entre ells s’esvaeix amb l’aparició d’un estrany que es presenta com el cuidador de la mare a la residència d’avis i àvies. La comèdia està servida. Una comèdia força esbojarrada digna del cine espanyol dels anys 60 que el director, Òscar Molina, no ha acabat de relligar. No és fàcil conduir l’exageració, l'efervescència, trobar el punt just que fa riure. Per cert, la Mary-lin aquí no hi pintar res.

Autor: Pere Anglas. Adaptació i direcció: Óscar Molina. Amb: Ramon Godino, Jordi Cadellans, Marc Casals, Txema Puigdollers.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

Els usuaris diuen

0 comments