Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Catalina
Catalina

El millor del TNT 2019

Terrassa es converteix en la capital catalana de les noves tendències en dansa i teatre

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Terrassa celebra aquest cap de setmana la dotzena edició del Festival Noves Tendències (TNT), que converteix la ciutat del Vallès Occidental en la capital de l'avantguarda. Serà l'últim certamen dirigit per Pep Pla, que se'l va inventar i l'ha aixecat. Del 26 al 28 de setembre el festival omplirà multituds d'espais de la ciutat d'arts escèniques i noves dramatúrgies amb una trentena de propostes, de les quals set són espectacles d'estrena absoluta, dos estrenes internacionals a l'Estat espanyol i cinc coproduccions. I amb més espectacles de carrer i gratuïts que mai.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer al Vallès Occidental

El top 8

Germinal
Foto: Halory Goerger i Antoine Defoort

1. Germinal

A 'Germinal', una proposta de Halory Goerger i Antoine Defoort que combina arts performatives i visuals, serem testimonis del naixement d’una civilització, on els actors tindran l’oportunitat de construir i desconstruir la història de la ciència, la tecnologia i les estructures socials d’una forma experimental, però sempre amb sensibilitat i humor. 'Germinal' arriba a Terrassa després d’haver girat amb èxit per Europa, Estats Units, Canadà, Taiwan, Austràlia, Singapur, Japó, etc. Aquest serà el primer cop que es podrà veure a l’estat espanyol. Teatre Alegria. Dj. 26, 21 h. Dv. 27, 20.30 h.

Incurables
Foto: Desilence

2. Incurables

'Incurables' és un projecte de col·laboració a tres bandes entre el coreògraf Pere Faura (La Diürna), la parella de vídeo-artistes Tatiana Halbach i Soren Christensen (Desilence) i el músic i productor musical Albert Salinas (DJ Wooky), per crear un espectacle multidisciplinari de dansa, vídeo-tecnologia de captació de moviment i música electrònica inèdita. L’espectacle uneix el món del techno, la nit i el sortir de festa a ballar amb l’univers apocalíptic dels zombis. Auditori. Ds. 28, 22 h.

Publicitat
Schumann Amateur
Foto: Dorothee Elfring

3. Schumann Amateur

Un home que toca el piano obsessionat amb Clara Schumann, pianista i compositora nascuda fa 200 anys. Una actriu que balla i gairebé no parla. Una violinista i una violoncel·lista que s’ajunten per muntar un trio. Un il·luminador que es pren unes vacances de la mediocritat a la qual s’enfronta diàriament. Rubén Ramos Nogueira ha parit el tercer episodi d’Amateur, després dels dedicats a Orlando Gibbons i a les 'Variacions Goldberg', per qüestionar les jerarquies i les convencions del món de la cultura, l’art i el treball en relació amb la seva construcció pública. Auditori. Dv. 27, 18.30 h.

Catalina

4. Catalina

'Catalina' peca de dansa i de literatura, però expia la seva cultura amb poca vergonya. El col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina, capitanejat per la també escriptora Cristina Morales, neix el 2017 en el centre social autogestionat Can Vies de Barcelona amb el desig d’apropar-se a la dansa contemporània des d’una perspectiva feminista, llibertària i antiacademicista. Amics de les Arts. Ds. 28, 16.15 h.

Publicitat
8.000 años después
Foto: nyamnyam

5. 8.000 años después

Una instal·lació performativa que sorgeix de l’interès per indagar en l’inici de l’agricultura com un punt d’inflexió que va definir el rumb de la humanitat. Una proposta que fa ciència ficció de la prehistòria, especulant i qüestionant algunes reconstruccions lineals i poc situades del que va passar fa vuit mil·lennis. Una projecció al passat per especular sobre el futur a partir de la investigació duta a terme pel col·lectiu nyamyam (Iñaki Álvarez i Ariadna Rodríguez), especialitzat en la relació entre les diverses formes d’art i el menjar. Amics de les Arts. Dv. 27, 12. 30 i  17 h

360 grams
Foto: Ada Vilaró

6. 360 grams

La creadora Ada Vilaró estrena al TNT aquesta peça vital i generosa a partir de la vivència d’haver hagut de fer front a un càncer. Un projecte que neix d’una experiència personal d’Ada Vilaró, molt íntima i fràgil i que, per primera vegada, s’atreveix a compartir. Teatre Principal. Dv. 27, 16.30 h.

Publicitat
Unheimlich
Foto: Cia. Pelipolaca

7. Unheimlich

'Unheimlich', d'Irene Vicente Salas, vol ser una revisió del nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus d’art. A partir de quatre intèrprets amb quatre corporalitats distants del cànon femení que ha governat cada una de les èpoques artístiques passades i fins avui en dia, s’activa una revisió d’aquestes corporalitats governants. Una mirada endins i darrere d’aquests exemples canònics. Teatre Principal Cúpula. Dv. 28, 20 h.

Protocolos de acción frente a lo desconocido
Foto: FAC

8. Protocolos de acción frente a lo desconocido

El treball de Fundación Agrupación Colectiva és un intent d’escolta, un estudi pre atreviment, un quadre descriptiu d’allò més íntim. Una lluita entre desig i por. Entre sexe i religió. Una lluita amb la família, amb l’art. Noves dramatúrgies i creativitat en estat pur defineixen el treball d’una companyia que cal seguir de ben a prop. Teatre Principal. Dj. 26, 19 h.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat