El Profeta

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Text: La Calòrica. Direcció: Israel Solà. Intèrprets: Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Júlia Truyol.
 
La marxa del dramaturg habitual de la companyia, Joan Yago, no ha tingut cap efecte en l'ambició i qualitat del nou espectacle de La Calòrica, sorgit, ens diuen, de la creació col·lectiva. Serà veritat, però la unitat textual d''El profeta' ens fa pensar en algú que ha ordenat i redactat les aportacions comunes aconseguint un text d’una gran claredat expositiva que s’escolta amb atenció i fins i tot sorprèn per la precisió del llenguatge i l'eloqüència del que es diu. De fet, el títol és, almenys per a nosaltres, el més inexplicable d’aquesta funció en la qual es barregen amb gran habilitat tres històries força diferents però que tenen en comú l’oposició entre el raonament científic, és a dir el lògic, i allò que desconeixem i que des d'antuvi es considerava sobrenatural.
 
Una oposició que es planteja a través del  conflicte entre aquells que volen superar els paradigmes i dogmes establerts i els que defensen el que es coneix i està comprovat. Una de les virtuts es reflecteix de forma meridiana en com aquets conflictes influeixen en les persones implicades i en les seves relacions emocionals. Un altre és el dibuix dels personatges i la seva coherència i la tercera, i no menys important, és la bona interpretació i molt destacable dicció d'Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Júlia Truyol. Aquesta ultima fa una esplèndida i captivadora composició dels tres personatges que interpreta, un d’ells en una escena absolutament lorquiana.
 
Amb una escenografia senzilla i funcional molt adient i una il·luminació expressiva, la posada en escena d’Israel Solà és d’una pulcritud i seguretat encomiable. Una bona funció per als qui els agrada un teatre que fa preguntes i no dóna respostes.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    També t'agradarà
      Últimes notícies