Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El retorn del gran Tamariz

Juan Tamariz, l'histriònic mag del violí, torna al Poliorama amb ‘Magia Potagia’.

Publicitat
L’expressió 'magia potagia' té dos components essencials, com els espectacles de Juan Tamariz. Un d’evident, el de la màgia i la il·lusió. L’altre, potagia, una paraula que sona a encanteri de bruixes, a broma. L’espectacle amb què Tamariz torna a Barcelona és justament això: un combinat d’il·lusió, misteri i grans dosis d’humor. Però i la màgia, què és? Tamariz, amb una trajectòria de prop de 40 anys de barret, la defineix així: “Màgia és viatjar a l’altre costat del mirall de l’Alícia [de Lewis Carroll], veure què hi ha i portar-ho a la realitat. Fer possible l’impossible”.

'Magia Potagia' recupera una selecció dels millors números de Tamariz. Hi veurem màgia d’objectes, telepatia, jocs de cartes, i fins i tot espiritisme. Consuelo Lorgia, màgica de renom, l’acompanya en aquest espectacle en què ens captivarà amb les seves tècniques de transmissió mental. Per als trucs més petits i íntims el Poliorama ha instal·lat una pantalla des d’on l’espectador podrà captar els detalls més precisos. Tal com explica Tamariz, compartir és una de les claus de la seva manera de fer.

Així doncs, Juan Tamariz descarrega al Poliorama amb la seva mítica funda de violí, on porta comprimides prop de sis hores de màgia, de les quals en triarà dues a cada funció. Tot depèn de l’energia del públic, que és alhora actor i creador. Als espectacles de Tamariz la improvisació està a l’ordre del dia. L’únic inamovible és el caràcter de l’espectacle: “Magia Potagia és un espai per a la diversió pura!”, diu, amb un dels seus crits histriònics.

I la gran pregunta: quina és la màgia del mag? “Jo no puc parlar de la màgia del mag, puc parlar del que jo faig. El truc és que el truc és la veritat. La meva màgia és la passió. No l’amor, perquè tothom ha d’estimar el que fa. La paraula és passió. Això, i afinar els trucs d’una manera gairebé alquímica. Màgia és transmetre”.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat