El test

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Jordi Vallejo. Direcció: Cristina Clemente. Amb: Sergio Caballero, Clàudia Costas, David Vert, Carme Poll
 
Encertat debut en el teatre de Jordi Vallejo, qui fins ara ha vestit una breu però intensa carrera com a guionista de sèries. 'El test' utilitza una estructura molt sovintejada a la comèdia: dos parelles i un sopar. En un primer moment pot recordar 'Els veins de dalt', de Cesc Gay, però en realitat diríem que agafa com a mirall 'Un déu salvatge', de Yasmina Reza. Alguna cosa d’aquesta hi ha en la intenció de desbrossar els conflictes del que sembla una bona relació entre dos amics de fa molts anys.
 
El detonant de to plegat és aquí la pregunta d’un test que ha inventat la muller de Toni (Sergio Caballero), la jove psicòloga Berta (Clàudia Costas). Què prefereixes, un xec de 100.000 euros ara mateix o un milió d’euros d’aquí a deu anys?, pregunta Toni a Paula. Una pregunta que en mans de Héctor (David Vert) es convertirà en vols resoldre els problemes econòmics immediats o assegurar-te el futur?
 
Jordi Vallejo construeix bons diàlegs per definir els perfils dels quatre personatges, des de l’estereotip de la dona amb façana ecologista a la jove agressiva psicòloga passant per l'etern fracassat i el triomfador sense esforç. Potser el plantejament resulta una mica redundant i s’allarga massa, però superat el tràngol, la comèdia vira encertadament cap al conflicte humà i millora fins a un final que despulla els protagonistes.
 
Cristina Clemente condueix amb bon ritme el joc escènic i cuida força els detalls, però segurament li manca experiència per aconseguir que els gags funcionin amb més eficàcia. Bona feina dels quatre intèrprets amb un intens David Vert, que es creix en la segona part de la funció. Tots quatre apunten a una millora segura que convertirà aquest debut en un èxit merescut.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà