Els clàssics van al Cabaret

Teatre

Time Out diu

Direcció: Andrea Segura. Amb: Uma Ysamat (veu i piano) i Josep Colom (piano).
 
La idea de l'elaboració d'aquest programa, va venir a partir de les cançons a l'estil del més pur cabaret berlinès que Arnold Schönberg va escriure a principis del passat segle, en un moment de jove maduresa.
 
El fet que un compositor que ha passat a la història amb músiques d'enorme transcendència i que va idear un sistema de composició nou i fecund, manifestés també sense complexes el seu aspecte frívol i sarcàstic amb lletres subversives o picants, d’una estilització de música lleugera i un component canalla del seu entorn, ens va induir a buscar obres per a piano amb el mateix esperit i també en el music-hall o el circ, d’altres compositors alemanys, francesos i russos del mateix període. Tots ells situats per la història en primera línia de la música 'culta', per a recrear una imaginària sessió de cabaret utilitzant aquestes peces entre les cançons de Schönberg.
 
Cançó, piano sol i a 4 mans, compositors d'àmbits culturals molt distints, són barrejats sense solució de continuïtat perquè en el cabaret busquem diversió, contrast i interpel·lació al públic i no un acte cultural hieràtic i ritualista.
 
Uma Ysamat i Josep Colom ens conviden a compartir una vetllada de riquesa musical i força interpretativa.

Detalls

També t'agradarà