Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els Jocs Florals de Canprosa

 • Teatre
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Els jocs florals de Canprosa
  © David Ruano | TNCEls jocs florals de Canprosa
 2. Els jocs florals de Canprosa
  © David Ruano | TNCEls jocs florals de Canprosa
 3. Els jocs florals de Canprosa
  © David Ruano | TNCEls jocs florals de Canprosa
 4. Els jocs florals de Canprosa
  © David Ruano | TNCEls jocs florals de Canprosa
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

De la veneració evangelitzadora d'Evita a Nou Barris a l'espectacular botifarra a la cultura domesticada i dirigida de Rusiñol. Un llarg viatge de l'Espai Brossa a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya. El viatge musical de Jordi Prat i Coll. El director de 'Liceistes i cruzados' ha transformat 'Els Jocs Florals de Canprosa', la polèmica comèdia en un acte de Santiago Rusiñol de 1902, en una irònica mascarada sobre la catalanitat. Espectacular broma -amb més de trenta artistes en escena- plena d'idees, detalls, troballes escèniques i espectaculars interpretacions: que grans la Boladeras, la Moliner i el Genís!

Potser la controvertida sàtira sobre els concursos poètics de Rusiñol queda en excés trossejada i dispersa entre els magnífics números musicals i les enginyoses intervencions dramatúrgiques collita del director -connectades amb el cor iconoclasta d'estètica centroeuropea-, però el conjunt és imparable, potent, hilarant fins a dir prou; amb efecte detox per sobreposar-se al delirant món exterior, cosa que s'agraeix i s'aplaudeix en un teatre nacional.

Autoria: Santiago Rusiñol. Adaptació i direcció: Jordi Prat i Coll. Amb: Clara Altarriba, David Anguera, Albert Ausellé, Rosa Boladeras, Jordi Coll, Ana Domínguez, Francesc Ferrer, Oriol Genís, Àngels Gonyalons, Oriol Guinart, Jordi Llordella, Anna Moliner, Albert Mora, Albert Pérez, Mireia Piferrer, Kathy Sey i Yolanda Sey. Músics: Joan Aguiar, Dani Espasa, Gregori Ferrer, Martí Hosta, Xavier Lozano, Dick Them. Cor: Lorena García, Oriol Guimerà, Mariona Llobera, Alba Quinquillà, Queralt Sales, Víctor Vilca.

Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
29 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà