Els ocells

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles
Els ocells
1/3
Foto: Anna FàbregaEls ocells
Els ocells
2/3
Foto: Anna FàbregaEls ocells
Els ocells
3/3
Foto: Anna FàbregaEls ocells

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Fa segles Aristófanes va deixar escrita una comèdia de déus, homes i ocells. D'aquell text sobre els atenesos i la seva imperfecta democràcia, Joan Yago s'ha quedat amb el títol ('Els ocells') i la construcció d'una ciutat entre els núvols. Refugi-presó per a una societat d'aus, esclavitzada per un guru humà que els ha venut la bíblia del neoliberalisme com a salvació. Un punt de partida per a què Yago –en perfecta sintonia amb la militància farsesca de La Calòrica– escrigui uns entremesos amb un humor polític brutal. Episodis per a què Xavi Francès –tros d'actor totterreny–, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius –dirigits per Israel Solà– es llueixin com a personatges emplomallats d'una faula sense moral, protagonistes d'un sec drama social, caricatures d'una comèdia hilarant o artistes d'un cabaret roig on cada nit es tallen caps i ales.

Espectacle no del tot perfecte, però incommensurable en la seva capacitat de mofa i escarni contra els venedors de fum de l'escola de Chicago. Farsants que Yago-Solà dibuixen amb tanta nitidesa que és molt fàcil saber qui són. Un festival de clatellots ben donats.

Una creació de: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Albert Pascual, Marc Rius, Israel Solà, Júlia Truyol i Joan Yago. Dramatúrgia: Joan Yago. Direcció: Israel Solà. Amb: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies