Enchanté!

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Autor: Divinas Companyia Artística. Director: Martí Torras. Amb: Carla Móra, Irene Ruíz, Marta Móra i musics en directe (Bernat Font-piano i Juli Aymí-clarinet).
 
Si aquesta ciutat tingués una sala estable dedicada al cabaret –un local respectuós amb el llegat musical del gènere i amb el seu esperit crític–, 'Enchanté!' de Divinas i Martí Torras, director i dramaturg de l'espectacle, faria justícia a un local d'aquestes característiques. Mèrit de les veus de Carla Móra, Marta Móra i Irene Ruiz, però també de la pell dramàtica amb la qual Torras ha cosit les tradicions cabareteres alemanyes i franceses amb el swing importat dels Estats Units.

Cançons que situades en el context històric adequat –l'adveniment del nazisme, com va fer Isherwood amb 'Adéu a Berlín'– exhibeixen tot el seu pòsit amarg i 'underground', incòmodes per al pensament únic. Una funció agredolça. Un 'danseu, danseu maleïts' cuidat en tot els seus detalls, com unes coreografies molt plàstiques que ressalten encara més la qualitat del muntatge.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

També t'agradarà