Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Esmorza amb mi

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Iván Morales es va donar a conèixer el 2011 amb 'Sé de un lugar', obra inspirada en 'El trio en mi bemoll' d’Eric Rhomer, que parlava de l’amor i el desamor d’una parella trencada. Tot un èxit de llarg recorregut que ha generat força expectació en el seu nou treball estrenat a la Sala Beckett. Doncs, Morales torna sobre el mateix tema, el desamor, i amb uns estris molt semblants, només la paraula, però amb un text més fred, per moments gèlid, i una mirada amarga.

'Esmorza amb mi' és una mena de tragèdia humana en format de comèdia presentada amb un interessant tractament de l’espai escènic, una grada rodona amb aspecte de sala d’operacions, i una oralitat entretallada molt actual que corre en paral·lel amb la incapacitat per sentir dels seus quatre personatges. És la tragèdia d’uns imberbes emocionals, disminuïts sentimentals que arrosseguen les seves solituds sense establir cap mena de comunicació amb els altres.

El text de Morales es molt viu, col·loquial i juga hàbilment amb la banalitat com a element humorístic. Si bé algunes de les escenes ens resulten massa dilatades n’hi ha d’altres d’una gran contundència i teatralitat. En una, Natàlia (Anna Alarcón), la noia que està fent un documental sobre el desamor i que ha patit un accident de trànsit, parlar de la mort i del desig enfront del mur mental del seu amant ocasional, Salvador (Andrés Herrera), i en una altra escena aquest es confronta amb el babau Sergi (Xavi Sáez) tot parlant de cançons de discoteca i compartint ratlles de coca per no res. La funció atrapa per la intel·ligent posada en escena i per les brillants interpretacions d'Alarcón, Herrera, Mima Riera i, sobretot, Sáez, qui construeix el perfil més complet i l’únic que a la fi ens produeix una mica de la tendresa que respira el títol.

Autoria i direcció: Iván Morales. Amb: Anna Alarcón, Andrés Herrera, Mima Riera, Xavi Sáez.

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
9-18 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà