Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Estàs a punt per desenterrar un cadàver?

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Pol López
©David Ruano Pol López

Estàs a punt per desenterrar un cadàver?

El director Iván Morales porta a La Villarroel la comèdia negra més exitosa a Europa dels darrers anys, 'La calavera de Connemara'

Per Time Out en col·laboració amb Focus
Advertising

No us espanteu amb el títol: darrere de ‘La calavera de Connemara’ s’hi amaga una comèdia negra irlandesa del reconegut dramaturg Martin McDonagh. Això sí, sereu espectadors d’un desenterrament amb totes les de la llei! El director Ivan Morales es posa al darrere d’una producció que acumula èxits de taquilla per allà on passa (de fet, és una de les més exitoses d’Europa dels darrers anys en aquest gènere). I ho fa de la mà de joves talents: Pol López, Marta Millà, Oriol Pla i Xavi Sáez. L’obra, que es podrà veure entre el 15 de setembre i el 29 d’octubre, s'estrena a La Villarroel. Si encara no t’ha picat la curiositat, vols tres raons irrefutables per obrir els ulls com a taronges davant de l’escenari?

Ivan Morales

1. Un director amb totes les taules

Tot i no tenir-ne encara quaranta, l’Ivan Morales ja és un dels noms de referència del teatre català. Ha fet d’actor (alguns el recordareu de molt jove a ‘Poblenou’, però també més endavant a ‘La caja Kovak’, ‘Remake’ o ‘La silla’), d’editor de ‘fanzines’, de locutor de ràdios lliures, de guionista (‘El truco del manco’ o ‘Mi dulce’) i de director (‘Sé de un lugar’, guanyadora del Premi Time Out 2012 a la millor obra de creació i del Premi Butaca del mateix any al millor espectacle de petit format). Dit això, la solidesa d’aquest artista polièdric no es pot qüestionar en absolut, al contrari, augmenta a mesura que passen els anys i els muntatges on hi deixa l’empremta.

©David Ruano

2. Un repartiment prometedor

I sí l’Ivan Morales és un animal de teatre, el repartiment de ‘La calavera de Connemara’ és de primera divisió. Tenim el Pol López, que no fa gaire ens delectava amb un esplèndid ‘Hamlet’ al Lliure gracienc, i fa una mica més interpretava Christopher, el noi amb Asperger creat per Mark Haddon a ‘El curiós incident del gos a mitjanit’. I sí, sí, el mateix que imitava jugadors de futbol al ‘Crakòvia’ els dilluns a la nit! Però també joves actors de l’escena com són Oriol Pla (‘Incerta glòria’), Marta Millà (‘Mil cretins’ de Ventura Pons o la sèrie ‘Gran Nord’) i Xavi Sáez (‘Amanda T’ i ‘Qui bones obres farà’).

Advertising
©David Ruano

3. Un èxit rotund

Us ho dèiem abans: ‘La calavera de Connemara’ triomfa als escenaris que trepitja. Penseu que el seu autor, Martin McDonagh, ha estat el primer dramaturg, després de Shakespeare, que ha mantingut en cartell quatre obres produïdes professionalment a Londres en una sola temporada. Amb aquest bagatge us n’adonareu del potencial d’aquest irlandès que conrea una vessant externa del teatre de la crueltat que es caracteritza per l’aspecte violent i grotesc de les trames amb l’objectiu de captar l’atenció de l’espectador. ‘La calavera de Connemara’ forma part de la trilogia ‘Leenane’, de la qual Mario Gas va fer 'La reina de la bellesa de Leane' a final dels anys 90 i és va alçar amb una pila de premis. En aquesta ocasió el punt de partida argumental és el d’un enterramorts que ha d’exhumar la tomba de la seva dona. Impactant, oi? Per tot això, és d’aquelles obres que no us podeu perdre.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising