Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festival Oui!

  • Teatre
  • Reial Cercle Artístic - Institut Barcelonès d'Art, Ciutat Vella
Festival Oui
Foto: STEPHANE AUDRAN
Publicitat

Time Out diu

Si parles francès (o ho intentes) aquest festival és una oportunitat per practicar-lo i gaudir-lo!

OUI! El Festival OUI!, de teatre francòfon, torna a Barcelona del 27 de gener al 5 de febrer per celebrar una sisena edició, en la qual podrem veure obres en versió original dins d'una programació pluricultural i km0 que consta de set obres inèdites a l'estat espanyol.

Quines obres s'hi podran veure?

Entre les propostes d’aquesta sisena edició, podem veure l’obra 'Le village de l’Allemand',  la història de dos germans que perden els pares massacrats al seu petit poble algerià l'any 1994, del famós autor algerià, Boualem Sansal, qui ha escrit obres que s'han traduït al català i castellà. Una altra de les propostes és una producció que ve des de l’illa de la Reunió: 'L’insolent Roland Garros' d’Eric Bouvron i Vincent Roca, que parla sobre la història de Roland Garros, un noi que es veu seduït per l'aviació i la velocitat.

D'altra banda, el festival presentarà també la nova obra de Jean-Christophe Dollé, 'Téléphone-moi', al teatre Plaza de Castelldefels. Aquesta peça consisteix en una crònica familiar que travessa tot el segle XX i parla d'amor i violència.

Le Panta Théatre, a Normandia, torna un any més al festival amb un text escrit per ells mateixos: 'Broken', una performance que combina teatre, vídeo i música i que parla d'accidents, de pintura, d'escollir i de la diferència.

L'obra 'Salina, les 3 exils', la història d'una mare de tres fills, dona de tres exilis i abandonada quan era tan sols una nena, serà la segona de Laurent Gaudé que serà present al festival. Serà el primer cop, en canvi, que el festival acull una obra de David Lescot 'Les époux', sobre el poble romanès i un simulacre de judici. D'altra banda, l'obra de Majorie Fabre 'Revanche' està dirigida a adolescents i parla sobre la vida a l'institut, i explica la unió dels marginats que decideixen unir-se per capgirar la correlació de forces a la classe.

Secció Km0

L'edició d'enguany presenta de nou la 'secció Km0', que acull les creacions d'artistes residents a Barcelona, com n'és el cas de 'Voltaire Rousseau', escrita i interpretada per Jean-François Prévand, una obra sobre dos filòsofs que enfronten les seves idees sobre Déu, la igualtat, l'educació i el teatre. A més, la secció comptarà per primera vegada amb una artista convidada, Adeline Flaun; actriu, directora i autora francesa d’origen de la Martinica i resident a Barcelona, que presentarà la lectura dramatitzada de Françoise Dô ('Martinique'), a l’escenari Perifèria Cimarronas, que se suma enguany com a espai del festival.

Finalment, seguint les petjades d'edicions anteriors, el Oui!, culminarà la programació anual amb activitats paral·leles com trobades i lectures dramatitzades, entre d'altres.

Escrit per
Mireia Servitje

Detalls

Transport
Jaume I (M: L4)

Dates i hores

Publicitat
També t'agradarà