Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Filla del seu pare

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles
A partir de 'Hedda Gabler' de Henrik Ibsen. Versió: Aleix Aguilà. Direcció: Pau Miró. Amb: Júlia Barceló, Pol López, Pau Vinyals.
 
Hedda Gabler és un dels personatges més atractius i complexos del teatre occidental contemporani, i en la versió lliure que n’ha fet Aleix Aguilà se’ns manifesta com una existencialista 'avant la lettre' que es confronta amb la seva covardia per posar fi a l’existència, únic camí cap  a la llibertat. No estima el seu convencional marit,  Jorgen Tesman, amb qui s’ha casat per conveniència, i gaudeix torturant el seu fràgil i antic amant, Lovborg,  fins a incitar-lo al suïcidi.
 
D’aquesta tríada de personatges és difícil imaginar una revisió en clau de vodevil, com indica el director Pau Miró al programa de mà. I no és que no ho intenti. D’aquí l’exageració de la servil estupidesa del marit amb un eficaç Pau Vinyals que sembla conservar alguna cosa del Querubí de Les noces de Figaro i unes rèpliques que busquen, i troben, el riure. Aquest, però, s’acaba amb la presència de Lovborg (Pol López) i l’inici de la confrontació dels personatges en un triangle sentimental tan erm com pervers.
 
La dinàmica de la funció corregeix la deriva inicial gràcies a la qualitat dels intèrprets i, sobretot, de Júlia Barceló, magnífica per evidenciar el fred i cruel rerefons de Hedda Gabler, i una bona posada en escena amb eficaços efectes des del sorpresiu tret inicial.
Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
18-22 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà