Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Fun Home

 • Teatre
 • 3 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Fun home
  © Àgata Casanovas
 2. Fun home
  © Àgata Casanovas
 3. Fun home
  © Àgata Casanovas
 4. Fun home
  © Àgata Casanovas
 5. Fun home
  © Àgata Casanovas
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Si Onyric, el projecte de Daniel Anglès al Condal, manté en el futur la qualitat de 'Fun Home', cal desitjar-li la millor de les sorts. Té el seu mèrit començar amb un títol de l'Off-Broadway, basat en unes memòries gràfiques de la dibuixant de còmics Alison Bechdel, amb una protagonista que viu i comparteix amb naturalitat la seva identitat 'queer', amb una excel·lent partitura de Jeanine Tesori sense atrapa-temes per taral·lejar i un llibret sense concessions i adult de Lisa Kron, encara que la infància tingui el seu pes dramàtic. Un musical amb 'spoiler', sense edulcorant i sense melodrama.

La producció que dirigeix ​​Anglès -també assumeix el paper del pare de protagonista i el centre del conflicte familiar- es presenta amb una escenografia potent sense replicar-se en altres muntatges internacionals. Un impactant mural de Diògenes que funciona com un gabinet de curiositats d'una família tan atípica com totes, encara que viure en una funerària aporta un plus diferencial. També la petita orquestra dirigida per Miquel Tejada s'adapta fantàsticament a l'eclèctic paisatge musical.

Potser Anglès hauria de mostrar més tensió i nervi en la direcció d'actors -el seu propi personatge tendeix a desdibuixar, com el de la seva dona-, però el trio format per Mariona Castillo (Alison Bechdel), Clara Solé (Alison jove) i Júlia Jové (Joan) defensen molt bé els seus personatges. I Castillo té una esplèndida veu. I hi ha l'escull sense culpables dels nens i nenes. Tot el seu encant i desimboltura no és suficient per no notar que quan arriba un moment clau es requereix un grau més de maduresa artística per projectar tot el sentit d'un tema com 'Ring of keys'.

Música original: Jeanine Tesori. Llibret i lletres: Lisa Kron. Autora novel·la gràfica: Alison Bechdel. Direcció: Daniel Anglès. Amb: Mariona Castillo, Daniel Anglès, Pilar Capellades, Clara Solé, Julia Jové.

Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà