Gazoline

Teatre
3 de 5 estrelles
Gazoline
Foto: David Ruano Gazoline

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Les bones intencions generen de vegades infundades suspicàcies. Quan un muntatge teatral està encapçalat pels seus propòsits ètics el fàcil és pensar que tota la resta és secundari, tot i que el text vingui signat per Jordi Casanovas. 'Gazoline' és una producció de Primer Acto, la línia d'actuació de la Fundación Teatro Joven / LaJoven i les Fundacions Edmond Rothschild per a la promoció de la diversitat ètnica i cultural als escenaris. Un text que ficciona en clau de comèdia social un episodi dels disturbis de 2005 a la banlieue de París sembla la situació perfecta per veure en un teatre perfils de joves intèrprets que habitualment no hi tenen un lloc per la uniformitat de la nostra dramatúrgia a l'hora d'imaginar personatges de la nostra realitat social.

La sorpresa arriba quan el jove repartiment dirigit per José Luis Arellano García sobrepassa el voluntarisme del compromís ètic i ofereix un treball actoral viu i solvent que genera empatia per uns caràcters que viuen un conflicte d'un altre entorn cultural i social. Aires d'un Robert Guédiguian lleuger per a unes interpretacions que projecten frescor i credibilitat. L'únic dubte és per què aquesta diversitat no s'empra també per representar històries més pròximes i normalitzades en les programacions dels nostres teatres.

Autoria: Jordi Casanovas i LaJoven. Direcció: José Luis Arellano García. Amb: Mard B. Ase, Michael Batista, María Elaldi, Prince Ezeanyim i Delia Seriche.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers