Gazoline

Teatre
3 de 5 estrelles
Gazoline
Foto: David Ruano Gazoline

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Les bones intencions generen de vegades infundades suspicàcies. Quan un muntatge teatral està encapçalat pels seus propòsits ètics el fàcil és pensar que tota la resta és secundari, tot i que el text vingui signat per Jordi Casanovas. 'Gazoline' és una producció de Primer Acto, la línia d'actuació de la Fundación Teatro Joven / LaJoven i les Fundacions Edmond Rothschild per a la promoció de la diversitat ètnica i cultural als escenaris. Un text que ficciona en clau de comèdia social un episodi dels disturbis de 2005 a la banlieue de París sembla la situació perfecta per veure en un teatre perfils de joves intèrprets que habitualment no hi tenen un lloc per la uniformitat de la nostra dramatúrgia a l'hora d'imaginar personatges de la nostra realitat social.

La sorpresa arriba quan el jove repartiment dirigit per José Luis Arellano García sobrepassa el voluntarisme del compromís ètic i ofereix un treball actoral viu i solvent que genera empatia per uns caràcters que viuen un conflicte d'un altre entorn cultural i social. Aires d'un Robert Guédiguian lleuger per a unes interpretacions que projecten frescor i credibilitat. L'únic dubte és per què aquesta diversitat no s'empra també per representar històries més pròximes i normalitzades en les programacions dels nostres teatres.

Autoria: Jordi Casanovas i LaJoven. Direcció: José Luis Arellano García. Amb: Mard B. Ase, Michael Batista, María Elaldi, Prince Ezeanyim i Delia Seriche.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies