Grans èxits del teatre anglosaxó

Les obres provinents del Regne Unit i els Estats Units dominen la cartellera de Barcelona
Fun home
© Àgata Casanovas
Per Andreu Gomila |
Advertising

Només tenim un Shakespeare a la cartellera, però el teatre anglosaxó és qui marca la pauta de l'hivern teatral barceloní. Des de musicals de Broadway fins a teatre d'autor, des dels grans teatres públics fins als escenaris petits. La maquinaria teatral anglesa i nord-americana no para i els professionals del teatre local hi troben bones històries, contemporànies, que atreuen el públic. No és que el teatre local, català, vagi de baixa, però la potència de Londres i Nova York és aclaparadora.

1
Àngels a Amèrica
Teatre

Àngels a Amèrica

icon-location-pin Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec
icon-calendar

La peça més famosa de Tony Kushner fa vint-i-cinc anys i el Teatre Lliure ho celebra portant a escena les dues parts del díptic: s’acosta el mil·lenni i Perestroika. Una mirada actual a la pesta del segle XX en l’era Reagan, amb direcció de David Selvas.

2
La Familia Addams
Teatre, Musical

La Familia Addams

icon-location-pin Coliseum, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Adaptació de la comèdia musical de Broadway inspirada en els personatges d'aquesta peculiar i sinistra família que va crear Charles Addams als anys 30 i que van inspirar una sèrie de televisó als 70 i que va ressorgir als 90 amb un parell de films protagonitzats per Anjelica Huston, Raúl Juliá, Christina Ricci, Christopher Lloyd i Joan Cusack. Dirigida en la seva versió espanyola per Esteve Ferré, la protagonitzen Xavi Mira com Gómez Addams, Carme Conesa com Morticia Addams o Lydia Fairén com a Dimecres Addams entre d'altres.

Advertising
3
L'habitació del costat
Teatre

L'habitació del costat

icon-location-pin La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Segona meitat del segle XIX, als afores de Nova York, durant l’anomenada 'època victoriana'. Un metge fascinat pel progrés científic i tecnològic, el doctor Givings, experimenta amb l’ús d’un insòlit aparell elèctric que hauria de servir per curar tot tipus de disfuncions i neurosis de naturalesa sexual: un vibrador (en la seva versió més primitiva). Mentrestant, la seva jove i vital esposa, la senyora Givings, està patint serioses dificultats per alletar i alimentar convenientment el nadó d’ambdós, cosa que la té molt preocupada. I, alhora, experimenta una creixent curiositat respecte a les extravagants teràpies que el seu marit, amb el màxim secret, practica a l’habitació del costat...

4
Les coses excepcionals
Teatre

Les coses excepcionals

icon-location-pin Club Capitol, El Gòtic
icon-calendar

Versió catalana a càrrec de Pau Roca ('Pulmons') d'aquest èxit de Duncan MacMillian. Un monòleg hilarant i honest sobre el sentiment de culpa que creix quan sents que no has fet feliços els que estimes i t’estimen. Tot comença amb una llista de coses que fan que la vida pagui la pena. Una llista que escriu un nen de sis anys a la mare que ha intentat suïcidar-se. Llista que a aquell nen ara adult potser també li és útil.

Advertising
5
Pel Davant... i pel darrera
© Daniel Escalé
Teatre

Pel Davant... i pel darrera

icon-location-pin Teatre Borràs, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Titulada originalment 'Noises Off' i escrita l'any 1982 per Michael Frayn, aquesta és la cinquena versió del muntatge que s'estrena a casa nostra. Un vodevil esbojarrat en versió de Paco Mir que narra com un grup de pèssims actors intenta muntar una obra de teatre. Diversió garantida.

6
La dona de negre
Teatre

La dona de negre

icon-location-pin Teatre del Raval, El Raval
icon-calendar

Basada en la novel·la de Susan Hill del mateix títol, teatralitzada per Stephen Mallatratt, 'La dona de negre' ens presenta a Arthur Kipps, advocat de mitjana edat, que busca un teatre i contracta els serveis d’un actor professional per a que l’ajudi a recrear quelcom que li va succeir anys enrere i que encara el turmenta. Un succés real però fantasmagòric i amb resultats tràgics per a ell i la seva família. A l’escenari, en Kipps comença a explicar la seva història de manera cohibida i desconfiada; però poc a poc, guiat per l’actor, va creixent en ell la confiança i la capacitat per a interpretar els diferents personatges de la seva història.

Advertising
7
Carrie El Musical
Teatre

Carrie El Musical

icon-location-pin Teatre Gaudí Barcelona, Sagrada Família
icon-calendar

Adaptació en format musical de la popular novel·la de terror d'Stephen King, Carrie White és una jove marginada pels seus companys d’institut i sobreprotegida per la seva religiosa i fanàtica mare. Una jove que acaba deslligant el terror amb el seu poder telequinètic al petit poble on viu quan és portada al límit en el ball de finalització de curs.

8
Les Dames del Perpetu Socors
Teatre

Les Dames del Perpetu Socors

icon-location-pin Teatre Condal, El Poble-sec
icon-calendar

Del creador de Billy Elliot i nominada a dos Premis Olivier, els Oscars del teatre britànic, 'Les Dames del Perpetu Socors' és un gran himne a l’amistat i a la joventut. Una història divertida, punyent i grollera sobre sis amigues, components d’un cor catòlic, que en un moment àlgid de canvis es perden a la ciutat d’Edimburg.

Advertising