Grans èxits del teatre anglosaxó

Les obres provinents del Regne Unit i els Estats Units dominen la cartellera de Barcelona

Felipe Mena

Només tenim un Shakespeare a la cartellera, però el teatre anglosaxó és qui marca la pauta de l'hivern teatral barceloní. Des de musicals de Broadway fins a teatre d'autor, des dels grans teatres públics fins als escenaris petits. La maquinaria teatral anglesa i nord-americana no para i els professionals del teatre local hi troben bones històries, contemporànies, que atreuen el públic. No és que el teatre local, català, vagi de baixa, però la potència de Londres i Nova York és aclaparadora.

1

La importància de ser Frank

4 de 5 estrelles
Recomanat

Una recomanació: deixin passar els primers minuts de desconcert. Permetin que la idea que David Selvas i la seva tropa no s'estan prenent les coses gaire seriosament s'esgoti ràpid, reemplaçada per la plaent sensació d'haver entrat en una iridescent bombolla d'enginy i frivolitat. La segona idea que s'instal·la –fins al final– és que el director, i coautor de la versió de 'The Importance of Being Earnest' amb Cristina Genebat, ha pres la intel·ligent decisió de no fer un muntatge "a l'anglesa".

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 10 juny 2018
2

Aquests cinc anys

3 de 5 estrelles

James Robert Brown li va posar lletra i música al fracàs del seu primer matrimoni. El resultat va ser 'The Last Five Years' ('Aquests cinc anys'). El musical va obtenir nombroses nominacions als Drama Desk Award del 2002 –guanyant precisament en la categoria de música i lletra– i una moderada resposta del públic de l'Off-Broadway. La reputació i l'estima se'ls ha guanyat amb el temps, un element central –com en 'Merrily we Roll Along'– d'un llibret que explica com evoluciona una relació de parella fins a la seva ruptura, amb cada protagonista recorrent la seva pròpia línia narrativa, un cap endavant i un altre cap enrere.

Llegir-ne més
El Maldà , El Gòtic Fins al Diumenge 27 maig 2018
Advertising
3

El fantasma de Canterville

3 de 5 estrelles

'El fantasma de Canterville' d'Oscar Wilde és un relat que ha fet especial fortuna com a espectacle familiar. Joan Yago ha mantingut en la seva versió el to de lleuger divertiment apte per a totes les edats. Fins i tot ha suavitzat els aspectes més cruels –fora l'emparedament en vida– d'aquesta irònica deconstrucció del conte gòtic. La producció que ocupa el Condal i protagonitza Joan Pera llueix una escenografia corpòria d'altres temps –Don Mendo també podria passejar-se entre aquests murs–, preparada per acollir tots els efectes i trucs de màgia que fan d'aquest espectacle una proposta molt semblant a la 'Panto(mime)' anglosaxona.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Condal , El Poble-sec Fins al Diumenge 27 maig 2018
4

Masticar hielo

'Masticar hielo' és una versió lliure de 'Qui té por de Virgia Woolf?' d’Edward Albee. Martha i George conviden a Nuna i Nick a prendre, suposadament, una copa després de la festa que ha organitzat el pare de la Martha. Nuna i Nick presencien la dinàmica macabra de la parella amfitriona: violència, sexe, maltractament… El que havia de ser una copa de compromís, es converteix en un malson on la parella convidada es transforma i entra en l’espiral atroç dels amfitrions. Confessions i secrets mai dits posen al punt de mira el concepte de l’amor.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Tantarantana , El Raval Fins al Diumenge 3 juny 2018
Advertising
5

Opus

Venen des d'Austràlia per endinsar-nos en l'univers musical de Xostakóvitx. Un viatge a les profunditats de l'ànima, abstracte i emotiu, en companyia de catorze acròbates i del Quartet Debussy.

Llegir-ne més
Dissabte 26 maig 2018
6

Otel·lo

Otel·lo, general de l'exèrcit de la república de Venècia, i Desdèmona, filla del senador Brabancio, s'enamoren i es casen en secret. Iago, un dels lloctinents del moro, mogut per l'odi que sent cap a ell, intenta provocar la gelosia d'Otel·lo fent-li creure que la seva esposa li és infidel amb Cassio, el seu lleial tinent. Víctima de las seva terrible gelosia, Otel·lo acaba matant Desdèmona i després, en descobrir que tot ha estat un engany del malvat Iago, es suïcida.

Llegir-ne més
La Seca , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dimecres 30 maig 2018 - Diumenge 24 juny 2018
Advertising
7

La visita inesperada

Agatha Christie torna al Teatre del Raval després de l'èxit de l'adaptació de 'Testimoni de càrrec' amb una de les seves obres teatrals més desconegudes al nostre país. L’espectacle demanarà la participació del públic, que haurà d’intentar descobrir qui és l’assassí durant la mitja part de l’espectacle. Entre els que ho encertin, cada mes hi haurà premis. Una nit de tempesta, Michael Starkwedder es perd per una carretera de Gal.les; apareix en una mansió propera per a demanar ajuda. Allí descobreix una escena esgarrifosa: un home mort d'un tret, encara assegut en una cadira de rodes, i al seu costat una dona empunyant un revòlver… L'assassina, esposa del difunt, confessa. No obstant, alguna cosa inquieta en Michael, i és que els fets semblen evidents... massa evidents. En lloc de cridar a la policia, comença a investigar pel seu compte en una casa en la qual tots són sospitosos, i és que tots tenien motius per assassinar al senyor de la casa, un home cruel i despietat.

Llegir-ne més
Teatre del Raval , El Raval Fins al Diumenge 27 maig 2018
8

Ara que ho tenim tot

'Ara que ho tenim tot' és una comèdia on una parella benestant celebra el seu vint-i-quatrè aniversari de casament a l'hotel Vall de Núria , al mateix on hi van passar la Nit de Noces. Han quedat amb uns amics per anar a sopar. Aparentment tot és perfecte, menys l'habitació, que no és exactament la mateixa. Els amics s'endarrereixen una hora i en l'espera aniran apareixent les diferències que els separen. En un intent de solucionar els problemes, els protagonistes es veuran envoltats en una situació còmica, patètica i frustrant. Autor: Lee Blessing. Direcció: Jordi Coromina.

Llegir-ne més
Sala Muntaner , Sant Antoni Fins al Diumenge 10 juny 2018
Advertising
9

Fun Home

L'èxit de Broadway 'Fun Home' arriba a Barcelona sota la direcció de Daniel Anglès de la mà del mateix equip artístic i creatiu de la productora No Day But Today després de l'èxit de 'Rent'. L'espectacle musical està basat en la novel·la gràfica 'Fun Home: Family Tragicomic' d'Alison Bechdel, el popular còmic autobiogràfic de l'escriptora nord-americana publicat l'any 2006. Explica la història de l'Alison, una dona de quaranta anys que mira enrere i recorda la seva infantesa i la relació que tenia amb el seu pare, un home inestable i temperamental que no se sent còmode amb la seva sexualitat.

Llegir-ne més
Teatre Condal , El Poble-sec Dijous 13 setembre 2018 - Diumenge 4 novembre 2018

Comentaris

0 comments