0 M'encanta
Guarda-ho

Grans èxits del teatre anglosaxó

Les obres provinents del Regne Unit i els Estats Units dominen la cartellera de Barcelona

Felipe Mena

Només tenim un Shakespeare a la cartellera, però el teatre anglosaxó és qui marca la pauta de l'hivern teatral barceloní. Des de musicals de Broadway fins a teatre d'autor, des dels grans teatres públics fins als escenaris petits. La maquinaria teatral anglesa i nord-americana no para i els professionals del teatre local hi troben bones històries, contemporànies, que atreuen el públic. No és que el teatre local, català, vagi de baixa, però la potència de Londres i Nova York és aclaparadora.

1

Moby Dick

El capità Ahab és un dels grans personatges de la literatura universal. Un ésser que evidencia l'obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l'ànima. De 'Moby Dick' s'han realitzat múltiples adaptacions, algunes més properes a l'original que d’altres. Aquest muntatge està inspirat en la solitària figura d'Ahab i la seva lluita contra la balena. I convida l’espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d'un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació.

Compra aquí Llegir-ne més
Teatre Goya , El Raval Fins al Diumenge 15 abril 2018
2

Les noies de Mossbank Road

4 de 5 estrelles
Recomanat

Quan està acabant el primer acte de 'Les noies de Mossbank road', la Viv (Cristina Genebat) esborra la catifa que va pintar al terra de la llar que ha compartit durant tres anys amb la Rose (Clara Segura) i la Di (Marta Marco) per demostrar que una època daurada ha acabat. Han après a viure i a entomar els cops durs de la vida i arriba l'hora dels adéus, radical, espessa, en aquest cas. Cadascuna d'ells emprèn el seu camí i dona pas a una gran obra de teatre. Fins aleshores, estàvem davant d'una 'sit-com' postadolescent, amb aventuretes i altres històries. Llavors, Amelia Bullmore comença a disparar-nos explosius de gran tonatge, sobre la maduresa, l'amistat i, en definitiva, la nostra relació amb el mon. Comença el drama de la vida. I el lluïment de tres actrius en estat de gràcia.

Compra aquí Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Dimecres 21 febrer 2018 - Diumenge 4 març 2018
Advertising
3

Sopa de pollastre amb ordi

Recomanat

Ambientada a Londres i abastant més de vint anys, de 1936 a 1956, Sopa de pollastre amb ordi explica la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. L’obra mostra com el temps erosiona, lentament i implacable, tot el que es troba per davant. La progressiva pèrdua de conviccions, somnis i ideals polítics, la passivitat i la negativitat davant les injustícies, es presenten en paral·lel a la desintegració de la família Kahn, cada cop més fragmentada i desunida. Seguint les vides de set personatges que un dia van lluitar junts per construir un món millor, Wesker exposa diferents posicionaments davant els ideals i la vida, però alhora construeix un fresc familiar enormement emocionant i colpidor cap el qual sentim una immediata identificació i tendresa.

Llegir-ne més
Biblioteca de Catalunya (teatre) , El Raval Dimecres 21 febrer 2018 - Diumenge 8 abril 2018
4

Si mireu el vent d'on ve

Adaptació de l'obra de Nell Leyshon, una de les dramaturgues més reconegudes del panorama britànic actual. Irene és la mestressa d'una finca dedicada al cultiu de pomes, on viu amb el seu fill. La seva filla se'n va anar fa molt de temps i n'ha perdut el contacte. Una tardor, ella torna i es desencadena aquest relat sobre la maduresa i els canvis de l'Anglaterra rural d'avui.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 18 març 2018
Advertising
5

Frankenstein

Dos-cents anys després de la primera publicació de la novel·la, la directora Carme Portaceli porta a escena la història d’aquest Prometeu modern amb una dramatúrgia de Guillem Morales (director i guionista del film 'Los ojos de Julia') que indaga en els territoris més tenebrosos de la humanitat ferida del mite.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Dijous 22 febrer 2018 - Diumenge 25 març 2018
6

Bull

Un text incisiu que camina sobre la prima línia que hi ha entre la política d’oficina i el bullying escolar. Bull ofereix seients de primera fila en un ring en què tres treballadors lluiten per mantenir la seva feina. En aquest sentit, aquest poderós text del dramaturg britànic Mike Bartlett mostra la destrucció amb l’elegant i estudiada tècnica d’un torero assetjant un toro.

Compra aquí Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Divendres 9 març 2018 - Diumenge 13 maig 2018
Advertising
7

Els homes són de Mart i les dones de Venus

3 de 5 estrelles

Com diu el dossier de l’espectacle  devem haver viscut en una caverna ja que no sabem res de res de John Gray, multimilionari autor de llibres d’autoajuda i conferenciant que il·lumina els conflictes de parella. No en sabíem res, ni ganes. L’obra és un versió humorística del llibre del tal Gray aixecada sobre els tòpics d’arquetips de comportament i actituds dels homes i les dones dins de la parella que responen a una visió primitiva del mascle i de la femella fruit d’una anàlisi de psicologia de mercat, banyat amb una capa de puritanisme made in USA.

Compra aquí Llegir-ne més
Club Capitol , El Gòtic Dimecres 21 febrer 2018 - Diumenge 18 març 2018
8

La visita inesperada

Agatha Christie torna al Teatre del Raval després de l'èxit de l'adaptació de 'Testimoni de càrrec' amb una de les seves obres teatrals més desconegudes al nostre país. L’espectacle demanarà la participació del públic, que haurà d’intentar descobrir qui és l’assassí durant la mitja part de l’espectacle. Entre els que ho encertin, cada mes hi haurà premis. Una nit de tempesta, Michael Starkwedder es perd per una carretera de Gal.les; apareix en una mansió propera per a demanar ajuda. Allí descobreix una escena esgarrifosa: un home mort d'un tret, encara assegut en una cadira de rodes, i al seu costat una dona empunyant un revòlver… L'assassina, esposa del difunt, confessa. No obstant, alguna cosa inquieta en Michael, i és que els fets semblen evidents... massa evidents. En lloc de cridar a la policia, comença a investigar pel seu compte en una casa en la qual tots són sospitosos, i és que tots tenien motius per assassinar al senyor de la casa, un home cruel i despietat.

Llegir-ne més
Teatre del Raval , El Raval Dijous 22 febrer 2018 - Dissabte 31 març 2018
Advertising

Comentaris

0 comments