Grec 2017: Who is me. Pasolini (Poeta de las cenizas)

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

Autor: Pier Paolo Pasolini. Traducció: Fernando González García. Direcció i adaptació: Àlex Rigola. Dramatúrgia: Carlota Subirós. Interpretació: Gonzalo Cunill.

'Who is me' és el títol d’un manuscrit mecanografiat quan Pasolini tenia 44 anys que es va trobar després del seu assassinat (1975), es va publicar com a 'Poema de les cendres' i  constitueix una mena d’autobiografia incomplerta però força divulgativa de la seva manera de pensar i, sobretot, de pensar-se. El text arrenca amb el naixement i altres apunts familiars, i camina per les reflexions artístiques i només uns llampecs de la seva vena poètica. Un text en brut episòdic i epidíctic, d’una gran sinceritat però no exempt de contradiccions.

Àlex Rigola n’ha fet d’ell un espectacle de cambra dintre d’una caixa de fusta de les que es fan servir per traslladar grans obres d’art, segurament per remarcar la importància d’un artista polèmic, controvertit i multidisciplinari. Espectacle auster, directe, que flueix gràcies a la feina de Gonzalo Cunill, un actor d’una sinceritat i una vena comunicativa absoluta. Cunill, vestit amb l’equipament de la selecció italiana de futbol, parla per boca de Pasolini però des de si mateix, des d'un afinat distanciament.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies