Grec 2018: La resposta

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

La vida és dura, el matrimoni és dur, la sequera creativa és dura, sobretot si ets un escriptor de prestigi que sobreviu de les minvants rendes d'un èxit llunyà. Tot pot ser encara més complicat: una filla ingressada en un sanatori mental, una dona que ofega la seva indolent frustració en ginebra, un sogre cleptòman, una sogra, doctora jubilada, a un pas de la senilitat; un presumptuós amic escriptor que ven llibres a dojo i la seva irritada dona, aprenents de la crueltat a duo de 'Qui té por de Virginia Woolf?'. I un marxant de manuscrits d'emocions inestables. Àngel salvador amb xequera.

'La resposta' de Brian Friel és un text elusiu, que posterga el nus argumental amb conflictes i personatges de menor importància, tots reunits en una suau tarda al camp irlandès. Un conflicte que només emergeix amb claredat en aïllats fragments pronunciats per la parella protagonista i en l'intens conte final: bella ficció per a la filla absent. La direcció de Sílvia Munt sembla contagiada per aquesta esmunyedissa atmosfera dramàtica. Potser amb un retrat més dur i fred dels personatges podrien semblar molt més interessants que en aquest muntatge que compta amb bones interpretacions d'Emma Vilarasau i David Selvas.

Autoria: Brian Friel. Traducció: Pau Gener. Direcció: Sílvia Munt. Interpretació: Emma Vilarasau, David Selvas, Carme Fortuny, Ferran Rañé, Àlex Casanovas, Àngels Gonyalons i Eduard Buch.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies