Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Grec 2018: Minuit

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Aquest 'Minuit' de Yoann Bourgeois és una petita joia circense que sembla escrita per Boris Vian, ple d'objectes que es trenquen, persones que cauen, elements que s'estimben i una música interpretada en directe, preciosa, per l'arpista Laure Brisa que posa el ritme a l'espectacle. Però, ho he de dir, m'esperava més de la primera visita a Barcelona de l'artista francès. Potser perquè la seva és una història molt tancada, molt feta, que requereix un imaginari, un haver-lo vist abans que no tenim. Aleshores, res del que veiem en escena ens sorprèn. Únicament el número al llit elàstic, que desafia la més elemental gravetat.

Tot comença amb el so d'una arpa i la concatenació de loops enregistrats en directe. Bourgeois apareix en escena i perd una mà i mitja cama. Tot s'anirà desfent, esquerdant. Es trencaran cadires, micros, cauran focus del sostre. Cap al final, una veu en off fatalment doblada (per què?) ens explicarà la biografia d'aquest personatge i entendrem de què anava tot plegat, la seva poètica, les intencions. Ens haurà agradat molt viure-la, seguir-la, haurem rigut. En un moment del xou, Borugeois ens proposa dues opcions: creure o dubtar. Se'n va amb el dubte en alt. Potser és que ens hauria agradat creure-hi.

Direcció: Yoann Bourgeois amb la implicació de Jean-Baptiste André, Laure Brisa, Yurie Tsugawa Interpretació: Jean-Baptiste André, Yoann Bourgeois, Yurie Tsugawa.

Andreu Gomila
Escrit per
Andreu Gomila

Detalls

Adreça
Preu
22 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà