Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Javi Sancho conquereix el Capitol

L'exemplar més jove del zoo de la comèdia presenta l'espectacle 'Perrea'

Publicitat

El gest de victòria que fa el noi de la foto està ben justificat. Javi Sancho, amb 25 anys, és el còmic més jove que ha trepitjat la Sala Pepe Rubianes del Capitol, i ho va fer de la mà, ni més ni menys, d’Ernesto Sevilla. Per ara, el seu recorregut té més d’esprint que de carrera de fons. En qüestió de tres mesos, va passar de l’actuació amateur, a una de les sales de Barcelona on els riures ressonen amb més força. Potser és per això que, tot i el senyal victoriós que fa amb la mà, la cara és més aviat de circumstàncies. Com si hagués caigut del cel, directe a l’estudi.

La seva és una d’aquestes històries que es desencadenen per atzar. Quan aquest tarragoní va volar del niu per motius de feina –res a veure amb la comèdia– un amic li va proposar enfrontar-se al micròfon d’un bar de Madrid durant deu ínfims minuts. I va funcionar. Tres mesos i tres concursos de monòlegs més tard, Javi Sancho es convertia en el partenaire freestyle de Santi Millán a l’espectacle Santi Millán live. De fet, és ell qui obre l’espectacle, tot avisant els espectadors que, si esperen trobar-se davant d’un cantant a l’altura de les circumstàncies, s’han equivocat. La seva advertència no preveia la pietat: “Les aptituds melòdiques de Santi Millán són per anar a La voz i que el públic se’t posi d’esquenes”, deixa anar.

Després de l’èxit amb Millán i de l’aclamació popular que van rebre, al petit pardal tarragoní li ha arribat el moment de volar en solitari. Perrea, el seu espectacle, parteix d’un gag que apareixia a Santi Millán live, en què el còmic explicava que des de l’auge del reggaeton a les discoteques ja no es balla: el verb és ‘perrear’. Aquesta és l’excusa que dóna peu a una mostra de les seves capacitats sobre l’escenari. Hi haurà temps per parlar d’ell mateix i del món segons la seva visió. No hi faltaran tampoc algunes profecies de salvador, truquets personals per sortir de la crisi –voleu saber com podeu evitar pagar la zona blava sense que us multin?– i sobraran minuts perquè comuniqui al món la teoria conspiradora que ensuma a la televisió: a ningú li estranya que Jordi Hurtado –etern presentador de Saber y ganar– no envelleixi? No us sembla que últimament –o sempre ha estat així?– la televisió segueix una estratègia consistent a desviar l’atenció d’allò realment important? Si no... com pot existir un programa que consisteix a veure com aspirants a famosos es llancen, literalment, a una piscina? Sancho, un visionari dels petits misteris quotidians que ens envolten, intentarà desgranar aquestes i altres intrigues en directe. Acabarà per substituir Iker Jiménez a Cuarto milenio? Si de cas, aneu-lo a veure abans.

Club Capitol. Fins al 21 d'abril

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat