Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Josefina la gallina puso un huevo en la cocina

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

El col·lectiu mexicà Vaca 35 ens va sorprendre molt favorablement fa cinc anys amb una explosiva i carnal visió de 'Les criades' de Genet. Posteriorment varen triomfar a la Fira de Tàrrega i a La Villarroel amb un joiós espectacle de participació amb el qual s’homenatjava els familiars morts. La nova proposta estrenada a la sala Atrium connecta amb l’imaginari de la companyia relligat indefectiblement a la cultura mexicana, però amb menys encert.

'Josefina la gallina puso un huevo en la cocina' és un monòleg amb atractives arrels atàviques que denota el seu procés de creació col·lectiva en la disparitat dels fragments i l'escassa cohesió dramatúrgica amb un resultat certament caòtic. Una mena de ritual en què conflueixen apunts de vida d’un transsexual, la impunitat dels assassinats a Ciudad Juárez, la reivindicació de la individualitat i la immensa solitud que ens acompanya sobre una metàfora que ve a ser, amb la musica d’acordió, l'aportació més interesant, i segurament simbòlica, per més que no acabi d’exprémer el seu últim sentit. I és que el protagonista, José, és una gallina.

Direcció: Diana Magallón. Dramatúrgia: Creació col·lectiva de Vaca 35. Intèrprets: José Rafael Flores (actor) i Alberto Rosas (músic).

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
19 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà