Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Kassandra

 • Teatre
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Kassandra
  © David Ruano / TNCKassanadra
 2. Kassandra
  © David Ruano / TNCKassandra
 3. Kassandra
  © David Ruano / TNCKassandra
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Fins fa poc més d’un any, Elisabet Casanovas era una actriu televisiva reconeguda per haver protagonitzat la sèrie 'Merlí'. L’arribada al teatre amb 'Paradise' no va ser gens glamurosa, malgrat que la seva interpretació d’una prostituta russa en un club de carretera fos el poc salvable d’aquella aventura fallida. Sergi Belbel la va escollir com a serventa de la senyora Florentina i ja vam veure que tenia alguna cosa de molt especial. Doncs a les ordres del mateix Belbel, l'actriu es revela com una bèstia teatral en un difícil i compromès paper en què curiosament torna a un club de cites, l’Odissea, per explicar-nos la tràgica història de Kassandra.

La virtut de l’obra de Sergio Blanco és la de connectar el mític relat de la Guerra de Troia amb l'actualitat projectant els desastres de la guerra en aquesta jove transsexual i cocaïnòmana que no parla ni castellà ni català sinó un angles de pacotilla que, a la fi, és motor dramàtic del relat i el desllorigador humorístic de la funció. Kassandra té la necessitat d'explicar qui va ser a la Grècia antiga perquè cap dels relators li va fer justícia. Blanco construeix una Kassandra sexualment abrumadora, grotesca fins i tot. Una dona desquiciada però sensible, com ho és ara quan espera l’arribada d’un client francès.

Entre les taules del cabaret, entre refrescos i cervesa sens alcohol, Kassandra/Casanovas es mou amb un autoritat, seguretat i convicció com qui ha trepitjat moltes pistes. Parla com una metralladora, interactua amb els espectadors i fins i tot improvisa quan és necessari com si recuperés l’esperit del gran Pavlovsky. Uau!, per l’actriu.

Autoria: Sergio Blanco. Direcció: Sergi Belbel. Amb: Elisabet Casanovas.

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
24 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà