La autora de Las meninas

Teatre
2 de 5 estrelles

Time Out diu

2 de 5 estrelles
Autor i direcció: Ernesto Caballero. Amb: Carmen Machi, Mireia Aixalà, Francisco Reyes.
 
Carmen Machi és una gran pallassa. I 'La autora de Las Meninas' esdevé un vehicle no gaire afortunat per al seu lluïment. L’autor i director Ernesto Caballero ha imaginat una distopia política per reflexionar sobre les vanitats de l’art, en aquest cas de la pintura.
Una monja amb gran reputació com a copista de grans obres clàssiques rep l’encàrrec de fer una còpia de Las Meninas que substitueixi l’original, primer pas d’una operació política que pretén vendre el patrimoni espanyol per atendre les necessitats socials d’una societat amb crisi permanent. Caballero denuncia al mateix temps el menyspreu de la política cap a la cultura amb un futur govern podemita (l’acció transcorre l’any 2037) i la banalització de l’art per la pèrdua dels cànons i que en la línia d’Albert Boadella qüestiona les avantguardes històriques i fins i tot la democratització del fet artístic.
Un text ben escrit però que teatralment resulta feixuc i reiteratiu. Només l’entrega i bon fer d’una Carmen Machi a qui han vestit com una ressuscitada Sor Citroën pot portar la proposta fins al final amb una certa amenitat.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers