• Teatre
  • Crítica de Time Out

Ressenya

La mare

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Autor: Florian Zeller. Director: Andrés Lima. Amb: Emma Vilarasau...
 
Dos textos amb estrets lligams en les seves intencions dramàtiques, i amb significatives diferències: 'El pare' i 'La mare', de Florian Zeller. Entre les diferències hi ha el tipus d’invitació que l’autor francès envia al públic perquè acompanyi els seus personatges centrals en el descens cap a la dissolució de la seva ment. A 'El pare' aquest viatge és degeneratiu i involutiu des dels primers senyals de la demència senil fins a la pèrdua de tota noció de realitat. A 'La mare' es tracta d’una immersió en un oceà de desconcert.
 
La immensitat de l’angoixa d’una dona amb clars signes d’haver sucumbit a la ‘síndrome del niu buit’, derivada en un profund quadre depressiu amb assistència farmacològica. El públic no té una altra alternativa que nedar a favor o en contra d’un personatge que no avança, que només dóna voltes sobre el seu propi deliri per l’abandó del fill amantíssim i les sospites de traïció de la resta de persones que conformen el seu petit món d’amors amb rebut.
 
Encara que sembli sorprenent, aquest estancament és la situació perfecta perquè la protagonista (Emma Vilarasau) desplegui tot un recital de virtuosisme interpretatiu. En un entorn dramàtic en què han deixat d’existir temps i espai, només queda el talent i la perícia per omplir aquest mar mort d’una exhibició d’emocions negres. Una llaminadura per a qualsevol actriu capaç de respondre a aquest repte sense destí.

Detalls

Adreça
Preu
24-28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà