La taverna dels Bufons

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Martí Torras Mayneris (a partir de totes les obres de Shakespeare). Amb: Joan Pera, Carles Canut, Dafnis Balduz i Els Berros de la Cort.
 
'La taverna dels bufons' no és una obra de Shakespeare, sinó un recosit de frases i fragments de les seves obres al voltant de la relació d’ultratomba entre els qui van ser dos dels gran actors còmics de la seva companyia, William Kemp i Robert Armin. Un text firmat pel també director, Martí Torras Mayneris, i Denise Duncan per commemorar els 400 anys de la mort del poeta i al servei de dos gran actors catalans ja veterans com Joan Pera i Carles Canut.
 
Un pretext per a què ambdós actors deixin anar la seva part mes clownesca mentre col·loquen aquí i allà una frase de 'Romeu i Julieta', de 'Juli Cèsar' o d''Otel·lo'. L’obra vol ser un homenatge als actors còmics que en el món del teatre no tenen, o sembla que no tenen, la mateixa consideració que els dramàtics. Els autors ens presenten Kemp i Armin reclosos en una mena de purgatori on esperen la redempció i amb ella l’accés al Paradís. I aquesta els vindrà d’un examen de la mà ni mes ni menys que de Shakespeare.
 
Lamentablement per el pretès homenatge, els protagonistes escolliran fragments de les tragèdies que, a més, interpretaran amb tota la seriositat del món. D’aquesta manera, lluny de defensar el valor dels bufons reafirmen la idea que sense drama no hi paradís.
 
L’obra té moments graciosos que Pera explota amb la seva inequívoca manera de fer seguit d’un Canut sorneguer i entranyable. Molt bé el sempre versàtil Dafnis Balduz com a Shakespeare i molt adient l'aportació musical d'Els Berros de la Cort. A la fi, una parella de clowns amb moltes més gràcies pròpies que no les imaginades pel bard.

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers