La visita de la vella dama

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

A partir de la peça de Friedrich Dürrenmatt. Dramatúrgia i direcció: Jordi Palet Puig. Amb: Xavier Capdet, Jordi Farrés,Pep Farrés, Vicky Peña, Ireneu Tranis.

'La visita de la vella dama' de l'escriptor suís Friedrich Dürrenmatt es una sarcàstica i lúcida critica del capitalisme, del poder del diner per la que lamentablement sembla que no passin els anys. No és difícil veure al Banc Mundial o a l'FMI en el perfil de la protagonista.

La vella Clara Zachanassian torna a la ciutat que la va veure néixer i de la que va haver de marxar de molt jove embarassada i repudiada com una prostituta. Els temps han canviat i l'abans pròspera ciutat de Güllen ha fet fallida. Les mines, les fàbriques, han tancat i els vilatans sobreviuen com poden. En canvi, Clara Zachanassina ha fet fortuna i el seu retorn desperta l’esperança de que resolgui els problemes de la vila. I a fe que ho vol fer, però amb una macabra condició: que mori aquell que la va trair, el seu amor de joventut.

Una obra majúscula amb molts personatges de la que la companyia Farrés Brothers n’ha fet una versió força lliure i amb una atrevida aportació formal, ja que només dos dels personatges, la vella dama (Vicky Peña) i el seu antic amant Alfred (Xavier Capdet), són de carn i ossos, mentre que la resta de vilatans, del metge al policia, del mestre a l’alcalde, són titelles. Aquesta opció, gens estranya atenent el currículum de la companyia i del director, Jordi Palet i Puig, reforça la idea de la manipulació i de la perversió de la societat quan es converteix en massa cobdiciosa i assassina i li dona a la funció una interesant textura de faula grotesca a la qual li aniria de perles un mica de retallada. Funció de pura artesania amb regust antic i amb una escenografia funcional però de mobilitat pesant a la qual la magnifica Vicky Peña dota de les forces tel·lúriques de la inhumanitat.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers