L'Avar

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Molière. Direcció: Josep Maria Mestres. Adaptació: Sergi Belbel. Amb: Joan Pera, Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Enric Arquimbau, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Jofre Borràs, Xavi Francés.
 
Hi ha actors que es camuflen sota el personatge i d'altres que imposen la seva manera d’interpretar a sigui quin sigui aquell. Joan Pera és d’aquets últims i en conseqüència transmet a Harpagon una manera de fer cobejada durant molts anys. No és, però, el Joan Pera dels monòlegs del Capri ni el de 'La extraña pareja' que portava el text i la funció allà on volia, a la recerca sempre del riure còmplice de l’espectador. I com més millor. Aquest Harpagon està lligat, i ben lligat,  pel text i Pera, sense renunciar a la gesticulació i les inflexions, se sotmet al ritme de la paraula de Molière. El seu és un avar simpàtic i fins i tot tendre sense cap mena de negror. 
 
El resultat és agraït per als seguidors de la seva comicitat i també ho serà, pensem, per a la resta del públic gràcies a una conjunt interpretatiu molt notable en el qual destaquen Alba Florejachs, Ricard Farré i Òscar Castellví, en una posada en escena lleugera, lluminosa  i lúdica. Caldrà veure, això sí, si amb el pas de les funcions Joan Pera segueix evitant les 'morcillas'. A l’estrena només en vam detectar una. 

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers