Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
73 raons per deixar-te

Les raons d'Elisenda Roca

La directora estrena al Goya '73 raons per deixar-te', un musical contemporani barceloní

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Elisenda Roca i Andreu Gallén, després de l’èxit de 'T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré', necessitaven fer una passa endavant, com si Barcelona fos Nova York: volien estrenar un musical contemporani, escrit aquí i pensat des d’aquí. Res de tornar a adaptar el 'hit' anglès o nord-americà de torn. Ella volia que la lletra anés a càrrec de Guillem Clua. I ell, que la música la compongués Jordi Cornudella. També pretenien que la història parlés de l’amor i del desamor, què porta una parella a partir peres. I va néixer '73 raons per deixar-te', el musical més esperat de la temporada. 

L’argument és senzill: la Mercè (Mercè Martínez) i el Toni (Marc Pujol) decideixen deixar córrer la seva relació. Així comença l’obra. Al primer acte, l’acció recularà fins al principi del seu amor i aniran desgranant 72 de les 73 raons que els han portat al trencament. La que falta, la 73, determinant, clau, no la descobrirem fins al segon acte. També veurem el pare d’ella (Abel Folk) i la mare d’ell (Mone Teruel). Tan diferents com els seus fills, sobretot pel que fa a què cal fer quan l’amor ha desaparegut. “Enamorar-se és fàcil: es tracta d’encaixar peces. La convivència és una cosa ben diferent”, indica Roca.

“Ella és pràctica, racional, incansable i treballa d’administrativa en una fàbrica de Badia del Vallès; i ell és idealista, somiatruites, un artista”, ens explica Roca. “Ella és una noia que va a comprar sabates a les rebaixes i ell és un noi que va descalç per la vida”, afegeix. Són de Barcelona, tenen 30 anys, però podrien ser una parella jove de classe mitjana de qualsevol lloc d’Occident.

La directora deixa clar que, musicalment, és una peça “molt exigent”, ja que van demanar a Cornudella que la gent havia de sortir del teatre “cantant les cançons”. Poca broma, amb el repte. I amb el duet. Roca va anar a buscar expressament Clua perquè el considera un dels millors autors contemporanis que tenim, a banda de practicar una escriptura teatral que ella anomena “postsèries”, és a dir, àgil, de cops mesurats, d’argument punyent, fins i tot èpic. I a Cornudella el van cercar a Alemanya, on estava treballant. Gallén tocarà el piano en escena, acompanyat del violinista Víctor Pérez.

Els autors

Guillem Clua
©Roberto Villalon

Guillem Clua

És autor de ‘Smiley’, ‘Marburg’, ‘Gust de cendra’ i ‘La pell en flames’. Fa uns anys va estrenar el musical de petit format ‘Killer’. Estrena regularment als Estats Units.

Jordi Cornudella
©David Ruano

Jordi Cornudella

Andreu Gallén l’ha rescatat d’Alemanya i ja va col·laborar amb Elisenda Roca i ell a ‘Nit de musicals: una nit a Broadway’, un dels èxits del festival Grec 2015.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat