Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Lo único que necesita una gran actriz, es una gran obra y las ganas de triunfar

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

De: Jean Genet. Dir: Damián Cervantes. Amb: Diana Magallón i Mari Carmen Ruiz.

Tot i que per aquí n'arriba molt poc, cal dir que el teatre mexicà es mou en àmbits no molt allunyats dels nostres. Això és, un teatre comercial de comèdies i pur entreteniment, i un teatre de petit format amb un compromís artístic i, moltes vegades, social. Després del triomf a l'última Fira de Teatre al carrer de Tàrrega i de mans de la Sala Villarroel la companyia Vaca 35 Teatro en Grupo presenta 'Lo único que necesita una gran actriz, es una gran obra y las ganas de triunfar', un espectacle pertorbador que beu del text de Jean Genet, 'Les criades'.

Dos de les seves protagonistes, les serventes Claire i Solange, són en una precària, mísera, habitació. La seva vivenda. La funció comença molt amunt. Primer perquè la vista contraposa ràpidament la fisicitat de les dues actrius. Una d’elles grossa, tan grossa com enèrgica i vital, i l’altra primeta però igualment elèctrica. Elles, que pensen a ser actrius, assajant el text de Genet amb una posada en escena explosiva que fa riure amb ganes. Però tot canvia en un moment donat.

L’obra parla de la feminitat, de les dones, de l’amistat, i s’endinsa en un silenci sobrecollidor que accentua una poètica despullada, íntima, que converteix el quotidià en ritual. El director, Damián Cervantes, amb dues bones actrius totalment entregades, Diana Magallón i Mari Carmen Ruiz, ens introdueix en un món d’una gran sensibilitat on conviuen la violència i la tendresa. Una gran funció.

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
13 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà