Losers (perdedors)

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Dramatúrgia i direcció: Marta Buchaca. Amb: Alba Florejachs i Jordi Díaz.

La comèdia trista és un gènere en si mateix. 'Losers' de Marta Buchaca és una comèdia romàntica trista. Bé, és una comèdia romàntica trista fins que l'autora decideix fer un "Neil Simon" . Recorden com de divertida era –per patètica i depriment– 'L'estranya parella' fins que Fèlix Ungar en l'última escena es redimeix de la seva neurosi amb una de les germanes Pigeon. També 'Losers' sembla ser conseqüent amb la seva còmica deriva cap al cataclisme –amb un gran final protagonitzat per Rocío Durcal i el seu 'La gata bajo la lluvia'– fins que l'autora fa un inesperat regat i es treu de la màniga un segon final feliç. 'Adieu tristesse'! Adéu a aquest sabor agre entremesclat amb l'espurna còmica que tan bons resultats li havia donat a 'Litus'.

Només el fracàs és respectuós amb la biografia dels dos personatges centrals, éssers que es fan estimar per la suma dels seus defectes sense ganes de rectificar. Dues ànimes bessones de la revolució 'nerd', el caràcter que regna ara en la comèdia contemporània. Aquí reivindicats en la seva versió madura. Només la decepció de la seva vida en comú fa perdonar el traç gruix dels seus retrats. Una olor a tragèdia que salva la comèdia.

Alba Florejachs és la que millor s'adapta a l'humor sense subtileses i al drama subtil. És una còmica natural que es mou amb la mateixa desimboltura tant en el gest estereotipat com en el discret i matisat  Una Carol Burnett catalana en potència. El seu company Jordi Díaz sembla menys còmode, menys capacitat per trencar la quarta paret amb una vis còmica que no sembli adquirida. S'esforça a fer-ho bé i agradar, i es nota.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers