Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Marc Crehuet, teatre i pop ràpid

Entrevista al director d'El rei borni, de nou a la cartellera

Publicitat

Que et budin un ull en una manifestació no fa cap gràcia, però això no vol dir que no es pugui fer una obra de teatre al respecte. Marc Crehuet, guionista, dramaturg, director de la sèrie Pop ràpid, i fundador de mil històries, torna amb El rei borni al BARTS, una obra que va dels temps que vivim, amb un mosso d'esquadra i un manifestant agredit com a protagonistes. Ho fan amb  Xesc Cabot, Miki Esparbé, Alain Hernández, Ruth Llopis i Betsy Túrnez.

Ets nou en el món del teatre.
El rei borni és la meva segona obra. Al 2007 vaig fer Connexions, que es va estrenar al Teatre Municipal de Gavà i es va fer a Barcelona al SAT!. És un llenguatge que m'agrada. Però ara hi torno perquè el Jordi Casanovas, de la FlyHard, em va demanar l'estiu passat que escrivís alguna cosa per a ells, sense cap idea fixa. Hi vaig anar a veure L'ànima de la nit i em va agradar molt l'esperit de la sala... M'ha agradat molt això de tornar a escriure sense haver de pensar en els plànols, com a la tele.

Quan t'hi vas posar, vas decidir de seguida fer una obra política?
No era el meu plantejament inicial, però vaig acabar tirant per aquí. I he de dir que m'ha cotat molt. A més, encara no havia passat el cas de l'Ester Quintana –la dona a qui els mossos van buidar-li un ull el 14 de novembre del 2012–. Només sabia el cas d'un italià.  I vaig decidir fer un plantejament de what if, què passaria si el mosso i l'agredit es trobessin.

Ets una mica ambigu: no em queda clar de qui estàs a favor.
Quan escrivia l'obra vaig arribar al punt de fer-me moltes preguntes, com el David, el mosso, i no tenia les respostes. I vaig pensar que el millor seria traspassar-les al públic.  A partir d'aquests dos personatges, del David i l'Ignasi, l'agredit, em sortien molts dubtes: cap a on ens porta el sistema? Són útils les recollides de signatures a través d'internet? Crec que el canvi que necessitem és més profund.

Coneixes algun mosso?
Vaig parlar amb un mosso que es dedica a temes de comunicació, però no conec cap antiavalot. El personatge és un personatge, és a dir, la representació d'una persona.

A El rei borni, crec, la clau de tot la té la Lídia, la parella del David.
Sí. I la Betsy està espectacular. És una noia que vol fer alguna cosa però no té recursos. I no vol ser conscient de la realitat.

Els fans de Pop ràpid, què hi trobaran a El rei borni?
Molts elements comuns, des del càsting fins al to. Tot i que Pop ràpid és més estripat. A El rei borni hi ha un component de drama que no podia amagar. Vet aquí la diferència. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat