Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mexicatas

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Mexicatas
Mexicatas
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Sergi Belbel és dels pocs directors que tant estrena al Teatre Nacional, al Lliure o a la Sala Beckett com a les sales alternatives com la Flyhard o l’Escenari Brossa, a on ara presenta 'Mexicatas'. O 'Mejicatas', com li diuen les vuit actrius durant l’obra. Aquest és un projecte sorgit de la il·lusió de les vuit actrius que van deixar el seu país per arrelar entre nosaltres tot buscant noves oportunitats. I ben segur que una mica més de tranquil·litat de la que podien gaudir a la fascinant però violenta societat mexicana.

Un treball construït, imagino, a partir del que elles mateixes li van anar exposant a Belbel al llarg del procés de creació i que aquest ha filat tot combinant l’humor amb la nostàlgia, la ironia amb la sinceritat i tot plegat en un to alegre i desenfadat ancorat en la simpatia de les noies. I, certament, que el resultat és simpàtic, entretingut, tot i que alguns dels quadres s’allarguen excessivament amb informació estèril com la història del mercat del Born (ja coneguda pels d’aquí) o en el joc de paraules amb una frase catalana. El text és un mirada doble sobre el Mèxic que van abandonar i la Catalunya i els catalans que han anat descobrint amb els tòpics inevitables.

Dramatúrgia: Sergi Belbel. Direcció: Antonio Calvo. Amb: Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni, Marisol Salcedo i Nàdia Zúñiga.

Escrit per
Santi Fondevila

Detalls

Adreça
Preu
15-20 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà