Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Els Brugarol, Teatre Poliorama, Ramon Madaula
Foto: Teatre PolioramaEls Brugarol

3 motius per veure ‘Els Brugarol’ al Teatre Poliorama

Ramon Madaula és l’autor i el protagonista d’aquesta comèdia familiar amb bones dosis d’humor àcid i intel·ligent. No us la perdeu!

Time Out en col·laboració amb Teatre Poliorama
Publicitat

Canviar-se el primer cognom, del pare, pel de la mare. Aquest és el detonant d’aquesta comèdia protagonitzada per una família de l’alta burgesia catalana, els Brugarol, un dels cognoms amb més solera de la comarca on viuen i que ara, la filla, activista social i feminista, vol canviar d’ordre amb un argument sòlid: “No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit”.

Un punt de partida que serveix de pretext a l’autor, Ramon Madaula, per parlar de les pròpies contradiccions intrínseques en tots els personatges i, especialment, en les dues generacions protagonistes.

Les contradiccions
Foto: Teatre Poliorama

1. Les contradiccions

De fet, Madaula explica que, precisament, el punt de partida que ha servit de detonant d'aquesta obra li va passar a ell mateix. La pròpia filla li va preguntar si a ell li importaria que fes el canvi de cognom, posant per davant el de la mare, i ell, mogut pel seu esperit progressista, va contestar de seguida dient que i tant, que hi tenia tot el dret. Però en realitat, segons explica, per dins va notar moviments sísmics que li van fer entendre com de difícil és ser coherent amb un mateix.

Una obra d’autor
Foto: Teatre Poliorama

2. Una obra d’autor

Els Brugarol’, que ha estat guardonada amb el Premi Recull 2020, és la cinquena obra que escriu aquest reconegut actor. Va debutar com a dramaturg l’any 2014 amb ‘Coses nostres’, amb la que també va guanyar el Premi Recull de Teatre, i ha signat a més a més ‘L’electe’, el 2016, ‘Adossats’, el 2017, i ‘Perduts’, el 2018, que han estat éxits de públic i crítica. 

Publicitat
La família
Foto: Teatre Poliorama

3. La família

En escena, i sota la direcció de Mònica Bofill, Madaula es posa en la pell del protagonista, l’Antoni Brugarol, que s’enfronta a una filla embarassada, interpretada per Estel Solé, i intenta buscar la complicitat del gendre, a qui interpreta Jaume Madaula, un jove d’idees revolucionàries i ideològicament a les antípodes del pare de família. La comèdia està servida!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat