Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Panorama des del pont

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Arthur Miller. Adaptació: Eduardo Mendoza i Daniel Loayza. Direcció: Georges Lavaudant. Amb: Eduard Fernández, Jordi Martínez, Mercè Pons, Marina Salas, Marcel Borràs, Pep Ambròs.
 
Queda clar que aquest 'Panorama des del pont' no és un Arthur Miller a l'ús. El que no és tan evident és què vol ser sota la direcció de Georges Lavaudant. Al director francès, pel que sembla, només li ha interessat del text la idea d'una tragèdia –en la seva plenitud clàssica– protagonitzada per un individu corrent. Un ésser sense cap altra destinació que el que el Senyor va oferir a Adam fins que la irrupció de la fatalitat desperta els seus dimonis ocults, capitanejats per la gelosia. Tota la resta sembla ser secundari.
 
Un home marcat per la seva circumstància i no per les seves circumstàncies. El director contempla el protagonista i la seva tragèdia esqueixat del seu entorn, dels codis socials i morals de la seva comunitat, dels propis dels estibadors dels molls de Nova York i de la colònia italiana a Brooklyn; de les dures lleis antimmigració vigents el 1955, de les difícils condicions de vida dels emigrants, de les diferències generacionals, i de la sorda contesa entre Elia Kazan i Milller, expressada a través de les seves obres.
 
Potser per això els personatges que saben on són –els que d'alguna han mantingut la consciència de les circumstàncies més enllà de les indicacions del director– són els que millor funcionen en aquest muntatge. Per això estan tan bé Mercè Pons, Pep Ambrós i Jordi Martínez –tres sòlides peces del muntatge–; per això Marcel Borràs sembla confós, buscant com sortir del seu rol d'instrument del destí; per això Marina Salas no sap quina és la realitat d'una noia treballadora de l'època –ni com es mou, ni com a parla–, i per això Eduard Fernández sembla una figura sense altre context interpretatiu que la seva pròpia febre tràgica, perdut sense remei en el seu infern interior.
Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
18-28 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà