Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Patetisme il·lustrat

  • Teatre
  • 5 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

5 de 5 estrelles

Direcció: Carles Santos. Amb: Carles Santos, Mònica López (actriu), Núria Andorrà (percussió) i Dory Sanchez (ballarina).

L'epicentre de la modernitat es troba a 200 quilòmetres de Barcelona. A Vinaròs hi ha una cartoixa laica i epicúria habitada per un únic monjo sense vots. 75 anys d'existència trans-lúcida i moltes dècades professant un misticisme tel·lúric, dionisíac. Si Santa Teresa levitava, Santos prefereix tocar terra –humida, fèrtil, com un arrossar– i deixar que s'elevin cap als cels els seus pupils intèrprets. La santedat se li ha llaurat en vida blasfemant amb espasa flamígera sobre la bellesa.

Per als conversos que encara no saben que ho són la Sala Tallers s'ofereix ara com a lloc de pelegrinatge. Allà s'hi celebra l'eucaristia de la finitud de l'home. 'Patetisme il·lustrat' és un impacte sensorial i emocional per capítols, un retaule gloriós sobre la caducitat de la carn i l'eternitat de la ment que somia i desitja. Santos ha enfosquit el seu imaginari per enfrontar-se com una bèstia a les seves obsessions. L'home ferotge festejant de cara a la Dama Blanca vestida de vermell. Un combat a vida i mort que acaba amb una abraçada esgotat, com l'escena final de 'Duel al sol', amb les boques unides per trossos de partitures. Eros i Tànatos filtrats pel fetitxisme artístic de Santos.

Un malson fascinant habitat per l'actriu Mònica López, crescuda en un registre desconegut en la seva il·lustre carrera; la percussionista Núria Andorrà, colpejant carn, metall, os i plàstic amb determinació dominatrix, i la ballarina i coreògrafa Dory Sánchez, pujada a la tortura d'unes puntes rígides amb l'únic equilibri de vint centímetres de taló. Seva és una escena-instal·lació que per ell mateixa fa aquest excepcional muntatge mereixedor de fer temporada estable al MACBA.

Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
23 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà