Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Clicks

Per què triomfa un musical a Barcelona?

Jordi Grifell, del musical ‘Clicks’, ens explica com es viu del negoci des de la trinxera barcelonina

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Jordi Grifell ha estat a 'Los miserables' i 'Fama', a banda de formar part de la Camut Band, i ara es puja al carro de Kaktus Music ('Pegados', 'Merda d’artista') per dur al Principal un musical per a tots els públics –“fins i tot per als qui no els agraden els musicals”– anomenat Clicks, i en el qual quatre actors interpretaran a contracor els grans èxits de YouTube. És a dir, Lady Gaga, Bruno Mars, Madonna, Coldplay o el maleït Gangnam style. Però, com coi es fa un bon musical?

Si vols triomfar,  que sigui fàcil

1. Si vols triomfar, que sigui fàcil

Grifell no sap ben bé què fa que un musical tingui molt d’èxit, però sí que sap que ha de ser “fàcil”, de moure i de comprensió. I, sobretot, que tingui gràcia. L’exemple, tot escombrant cap a casa, és 'Pegados', que anava d’un noi i una noia que es quedaven enganxats mentre fornicaven. Això ho entén tothom, oi?
Llarga vida als  musicals grans

2. Llarga vida als musicals grans

Amb la crisi, pensàvem que els musicals de gran format, desapareixerien del mapa. Però, no. El musical mastodòntic, diu Grifell, té “llarga vida”.
Publicitat
Costa que arribin llenguatges nous

3. Costa que arribin llenguatges nous

El cantant admet que fa temps que “no arriba res transgressor” que, per exemple, “aproximi el carrer a l’escenari”. I això que a Broadway han estrenat en els últims anys autèntiques perles rebels com American idiot, signat pels Green Day, o The book of mormon, dels creadors de South Park. Si cap gran empresa hi aposta, no els veurem.
Costarà que surti un altre Dagoll Dagom

4. Costarà que surti un altre Dagoll Dagom

La tropa de Joan-Lluís Bozzo va néixer fa 30 anys i encara ara són l’única companyia catalana que ha sabut aixecar musicals de gran format. “Van fer el que més els agradava –diu Grifell– i la vida els va portar a ser el que són”.
Publicitat
La tele salta a l’escena

5. La tele salta a l’escena

El gran canvi dels últims anys és l’entrada de productores audiovisuals com El Terrat (han coproduït 'Sister act') i Minoria Absoluta ('La família irreal', 'Polònia. El musical') en el negoci.
Si et dediques a això, t’hauràs de moure
©David Ruano

6. Si et dediques a això, t’hauràs de moure

Grifell assegura que, si vols dirigir la teva carrera cap al musical, has d’estar disposat a voltar i, sobretot, a anar sovint a Madrid, on es produeixen les peces grans. També has de mirar de conèixer gent, perquè a la llarga et faran entrar en mogudes més petites, com el 'Guapos & pobres' que hi ha ara al Goya.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat