Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Per què triomfa un musical a Barcelona?

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Clicks

Per què triomfa un musical a Barcelona?

Jordi Grifell, del musical ‘Clicks’, ens explica com es viu del negoci des de la trinxera barcelonina

Per Andreu Gomila
Advertising

Jordi Grifell ha estat a 'Los miserables' i 'Fama', a banda de formar part de la Camut Band, i ara es puja al carro de Kaktus Music ('Pegados', 'Merda d’artista') per dur al Principal un musical per a tots els públics –“fins i tot per als qui no els agraden els musicals”– anomenat Clicks, i en el qual quatre actors interpretaran a contracor els grans èxits de YouTube. És a dir, Lady Gaga, Bruno Mars, Madonna, Coldplay o el maleït Gangnam style. Però, com coi es fa un bon musical?

apegados.jpg

1. Si vols triomfar, que sigui fàcil

Grifell no sap ben bé què fa que un musical tingui molt d’èxit, però sí que sap que ha de ser “fàcil”, de moure i de comprensió. I, sobretot, que tingui gràcia. L’exemple, tot escombrant cap a casa, és 'Pegados', que anava d’un noi i una noia que es quedaven enganxats mentre fornicaven. Això ho entén tothom, oi?

Sister act

2. Llarga vida als musicals grans

Amb la crisi, pensàvem que els musicals de gran format, desapareixerien del mapa. Però, no. El musical mastodòntic, diu Grifell, té “llarga vida”.

Advertising
The book of mormon

3. Costa que arribin llenguatges nous

El cantant admet que fa temps que “no arriba res transgressor” que, per exemple, “aproximi el carrer a l’escenari”. I això que a Broadway han estrenat en els últims anys autèntiques perles rebels com American idiot, signat pels Green Day, o The book of mormon, dels creadors de South Park. Si cap gran empresa hi aposta, no els veurem.

Mar i Cel

4. Costarà que surti un altre Dagoll Dagom

La tropa de Joan-Lluís Bozzo va néixer fa 30 anys i encara ara són l’única companyia catalana que ha sabut aixecar musicals de gran format. “Van fer el que més els agradava –diu Grifell– i la vida els va portar a ser el que són”.

Advertising
Polònia, el musical

5. La tele salta a l’escena

El gran canvi dels últims anys és l’entrada de productores audiovisuals com El Terrat (han coproduït 'Sister act') i Minoria Absoluta ('La família irreal', 'Polònia. El musical') en el negoci.

Guapos & pobres
©David Ruano

6. Si et dediques a això, t’hauràs de moure

Grifell assegura que, si vols dirigir la teva carrera cap al musical, has d’estar disposat a voltar i, sobretot, a anar sovint a Madrid, on es produeixen les peces grans. També has de mirar de conèixer gent, perquè a la llarga et faran entrar en mogudes més petites, com el 'Guapos & pobres' que hi ha ara al Goya.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising