Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Fairfly'
©Anna Fàbrega'Fairfly'

Què és 'Fairfly'?

No et perdis la comèdia d'èxit de la temporada passada, que arriba a la Villarroel per fer-te riure i pensar a parts iguals

Time Out en col·laboració amb Focus
Publicitat

Sovint la realitat supera la ficció i quan la realitat es ficciona amb gràcia i talent, el resultat és un espectacle com 'Fairfly': una comèdia que farà que t'identifiquis amb els seus protagonistes i que et petis de riure des de la primera escena. Si encara no saps què coi és 'Fairfly', el primer que et podem dir és que aquest espectacle de La Calòrica va ser un dels grans èxits de la temporada anterior al Teatre Tantarantana. Amb autoria de Joan Yago i dirigida per Israel Solà, l'obra arriba a la Villarroel per plantejar una qüestió transcendental: volem canviar el món o només volem canviar la nostra posició al món?

Una història molt actual
@Anna Fàbrega

Una història molt actual

Podria ser la teva història o la d'algun conegut teu: després que l'empresa on treballen plantegi un ERO que afecta tota la plantilla, quatre amics decideixen provar sort com a empresaris i crear una 'startup'. L'argument és força realista, no? El més curiós és el negoci que emprenen aquests quatre companys –interpretats per Queralt Casasayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Vanessa Segura–, unes farinetes molt especials... Aquesta comèdia tracta el mite de l'emprenedoria amb ironia i sarcasme, mostrant que la cultura emprenedora també té les seves ombres.

La Calòrica. Humor contemporani
©Anna Fàbrega

La Calòrica. Humor contemporani

L'any 2010 naixia la companyia La Calòrica de la mà d'un grup d’amics acabats de graduar a l’Institut del Teatre que van decidir que ni la crisi ni la manca de recursos els impedirien fer el teatre que volien fer; un teatre ambiciós i compromès. El seu treball es basa en dos camps d'investigació: la vigència dels motius i el paper de l'humor en el tractament de les problemàtiques més serioses. Alguns dels seus espectacles més reconeguts són 'La Nau dels Bojos' (2013), 'BLUF' (2014) i 'El Profeta' (2016). L'any passat van estrenar 'Fairfly' en el marc del CICLÓ (el Cicle de companyies independents de Barcelona) del teatre Tantarantana i ara estan preparats per portar el seu humor fi i intel·ligent a la Villarroel! 

 

Publicitat
Una obra multipremiada
@Anna Fàbrega

Una obra multipremiada

L'èxit de 'Fairfly' no ha estat només de públic i de taquilla sinó que també ha estat valorat per diversos crítics del país, que n'han dit coses com que "serà una de les millors comèdies de la temporada i si alguna productora li donés una oportunitat, podria ser un fenomen" (Santi  Fontdevila). La qualitat de l'obra ha estat reconeguda amb dos premis Butaca l'any 2017 i un premi de la Crítica també l'any passat. A més, en aquests moments l'espectacle opta a dos premis Max 2018 en les categories de millor autoria revelació i millor espectacle revelació. Necessites més raons per anar-la a veure?

Joan Yago, garantia d'èxit

Joan Yago, garantia d'èxit

El talent autoral de Joan Yago ja ha quedat demostrat amb l'estrena de peces com 'You say tomato' (Premi de la crítica Serra d’Or a Millor text Teatral 2016), 'Un Lloc Comú' (Premi Ciutat d’Alzira 2014), 'Bluf' (Premi Quim Masó 2014) i 'La Nau dels Bojos' (Premi Adrià Gual 2012), entre molts altres. És membre fundador La Calòrica i professor d’Art Dramàtic a Eòlia ESAD. La capacitat per fusionar el drama i la comèdia d'aquest autor mallorquí el converteix en una de les grans apostes del panorama teatral del moment.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat