Rastres_Argelers
Rastres_Argelers
  • Teatre
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Rastres_Argelers

3 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Quan un francès, o un turista, posa la tovallola sobre la sorra calenta de la platja d’Argelers esta posant-la sobre els rastres de patiment i dolor d’algun dels 80.000 exiliats republicans empresonats en aquesta platja pel govern francès l’any 1939. Una imatge que va colpir la jove actriu Aina Huguet i a partir de la qual ha aixecat el seu debut com a autora no tan sols per evocar aquell drama col·lectiu, sinó per mostrar el seu estupor davant la falta de memòria per unes fets tan dramàtics sobre els que cap govern francès ha demanat perdó.

'Rastres_Argelers' s’endinsa en el teatre documental a través dels testimonis reals de les víctimes que ressonen en off sobre la imaginada relació que estableixen una conscienciada i culta noia de Barcelona (Aina Huguet) i un altre de Figueres que no sap ni escriure (Ariadna Fígols). I és en els fragments episòdics d’aquesta relació explicada sense excessos dramàtics, amb molta tendresa i amb acurades interpretacions de les actrius, on rau el millor d’una proposta necessària i molt recomanable perquè la història no quedi enterrada per l’oblit. Una proposta que, malgrat la seva senzillesa i les mancances pròpies de la inexperiència, assoleix el seu objectiu.

Idea original, dramatúrgia i direcció: Aina Huguet. Assessoria en el moviment: Andreu Martínez. Intèrprets: Ariadna Fígols i Aina Huguet.

Detalls

Adreça
Preu
14-20 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà