• Teatre, Circ
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Rhümia

4 de 5 estrelles
Publicitat

Time Out diu

Dramatúrgia i direcció: Martí Torres Mayneris. Dir. musical: Pep Pascual. Cia. Rhum i Cia.

'Rhum' era l’espectacle en el qual estava treballant Joan Montanyès 'Monti' quan va morir el 2013. La seva família de pallassos no el va deixar tirat i el 2014 van estrenar-lo al Lliure amb enorme èxit. I ara i tornen amb 'Rhümia', que no vol dir res però que amaga 95  minuts de genuí circ de pallassos que ben segur repetirà l’èxit passat. Potser seria bo que aquets pallassos fessin estada cada any a Gràcia a manera de gran tradició nadalenca.

Això, tot i que son una família nòmada. Arriben  amb les seves grans maletes retolades amb desgastats títols d’anteriors espectacles de Monti. I es posen a “trabajar de trabajar” sobre una pista que dibuixa un taulell d’escacs circular. Son així.

'Rhumia' és una nova creació dirigida per Marti Torras Mayneris. Més musical, però igualment eixelebrada i hilarant, i que compta amb un pallasso argentí convidat, Mauro Paganini, en substitució de Guillem Albà, que està fent altres camins. La resta són els mateixos. Joan Arqué, el cara blanca atrotinat. Jordi Martínez, el sensacional August que em fascina. Roger Julià, un contra-August espaterrant i Pep Pascual 'Pepino', una mena de Harpo amb clarinet,  saxo, platerets... Quins pallassos tan diferents i tan entranyables cadascun d’ells!

És memorable l''Olaluya' de les quatre 'sisters' que converteixen la platea en un temple de Harlem. Entrades noves i altres clàssiques resoltes totes amb una eficàcia còmica absoluta que ens sumeixen en el seu món de disbauxa i alegria, de plaent irresponsabilitat. Al final, marxen sota una tempesta de neu en la qual veiem l'homenatge a un altre gran pallasso, Slava Polunin.

Detalls

Adreça
Preu
10,50-19,50 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà