Ser-ho o no

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autor: Jean-Claude Grumberg. Dramatúrgia i direcció: Josep Maria Flotats. Amb: Josep Maria Flotats i Arnau Puig.
 
'Ser-ho o no' és una comèdia del francès Jean-Claude Grumberg que reivindica la identitat jueva al mateix temps que vol desmuntar alguns del tòpics sobre el poble escollit i, en conseqüència, diluir la rancúnia que pugui haver entre els no elegits al llarg de la història de la humanitat. 
 
Teatralment és una obra amb dos parts molt diferenciades: nou converses breus entre dos veïns al vestíbul d’un edifici d’habitatges de París i un monòleg final adreçat directament al públic on Grumberg fa autobiografia, recorda la Shoah i elogia aquells que són capaços d’assumir la història jueva com una cosa pròpia.
 
Parlem, doncs, d’una comèdia amb una notable intenció pedagògica hàbilment construïda per Grumberg i ben dialogada sobre esquemes del teatre de l’absurd, perquè no és casual que  el veí pallús ens recordi el Vladimir de Beckett i que el personatge absent sigui el motor de les converses. Una obra d’ofici, farcida d'eficaç humor, molt ben dirigida per Josep Maria Flotats i que ofereix un deliciós joc entre la saviesa del savi jueu ateu d’aquest i la terrible ignorància del metafòric veí d’Arnau Puig.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Best selling Time Out Offers