Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sobre el fenomen de les feines de merda

  • Teatre
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles
Dramatúrgia: Joan Yago. Direcció: Israel Solà. Amb: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius, Júlia Truyol.
 
Ser revolucionari no és el mateix que ser subversiu. Del segon de vegades sorgeix el primer. No sempre. La subversió no pretén construir res nou. Amb riure una mica contemplant l'apocalipsi n'hi ha prou. Joan Yago és potser l'autor català que més s'aproxima a la subversió, en el sentit que mestres com Dürrenmatt han expressat amb la seva obra. Si la tribu dels compromesos es concentra a denunciar la xacra de l'atur, Yago qüestiona directament la idea de la necessitat de tenir una feina. I què millor que recol·lectar les experiències dels mateixos membres de La Calòrica –o recopilades de tercers– per mostrar l'absurd d'un sistema que busca perpetuar una societat d'"ocupats", farcidors de temps morts que, en el millor dels casos, acaben per apuntar-se al nihilisme Bartleby.
 
Un divertit descens als inferns dantescos dividit en cinc contes, un més patètic que l'anterior, que culmina amb una farsa grotesca. Un altre muntatge "diferent" d'un autor i una companyia que feliçment van per lliure. Una gosadia que mereix ser novament recompensada amb l'èxit.

Detalls

Adreça
Preu
10-15 €
Publicitat
També t'agradarà