Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Somni d'una nit d'estiu

  • Teatre
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Somni d'una nit d'estiu
Somni d'una nit d'estiu
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Direcció i il·luminació: Adrià Aubert. Traducció: Salvador Oliva. Adaptació: Adrià Aubert i Ariadna Pastor. Amb: Laura Aubert, Núria Cuyàs, Ricard Farré/Bernat Cot, Ariadna Pastor, Laura Pau, Lluna Pindado i Àlvar Triay.

Let 's party! Aquest podria haver estat el crit de guerra final dels Pirates Teatre un cop acabada la tempesta d’idees i decidir què fer amb 'El somni d’una nit d’estiu' de Shakespeare. Enfront de totes les opcions possibles que ofereix un text amb més capes que una ceba, Adrià Aubert ha escollit la primera de totes, la que més en contacte està amb la terra i ha muntat un autèntic carnaval. Una ‘saturnàlia’ per respectar les convencions mítiques de l’obra. Una celebració compartida amb el públic. I podrien tenir com a convidats els companys de Parking Shakespeare, tan propers en aquest muntatge al seu missatge d’un teatre popular, festiu i directe.

Pirates va una mica més enllà i gairebé entra en el regne del 'nonsense', de la sorpresa en els codis estètics, barrejats en un divertit caos. Els quatre enamorats (o no) fan com els protagonistes d’una comèdia teen dels 80; els rústics són una mostra de la precarietat actoral de la Barcelona d’ara mateix; el rei i la reina de les fades són dos figurins de moda –ella tot New Look, ell dandi excèntric–; Puck és tota una dona –una les grans sorpreses de la dramatúrgia–, fashionista setantera, i les fades són criatures indesxifrables, estranyes coristes 'camp' sortides de la imaginació psicodèlica de Jim Sharman. Un festí visual.

Un alegre desfilada amb una clara aposta per treure tot el potencial còmic al text. Oblideu-vos de lectures profundes o màgiques. Aquest és el món dels rústics i el seu teatre amateur. Encimbellats com mai com a roba-escenes. Aquí no tenen res a fer l’amor, la gelosia o les pocions. La gresca està en com muntar un 'Romeu i Julieta'.

Escrit per
Juan Carlos Olivares

Detalls

Adreça
Preu
14-20 €
Publicitat
També t'agradarà