Suite Toc núm 6

Teatre
Recomanat
4 de 5 estrelles
Suite Toc núm 6
1/6
Suite Toc núm 6
Clara Peya
2/6
© Sílvia PochClara Peya
Pau Vinyals
3/6
© Sílvia PochPau Vinyals
Ari Peya
4/6
© Sílvia PochAri Peya
Adrià Viñas
5/6
© Sílvia PochAdrià Viñas
Èlia Farrero
6/6
© Sílvia PochÈlia Farrero

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El romanticisme no ha mort. Viu pur, sense sucres afegits ni succedanis mel·liflus, a la Sala de Dalt de la Beckett. S'ha encarnat en un narrador amb boca i veu (Pau Vinyals), una narradora amb boca i mans (Èlia Farrero) i en dos cossos entrenats per expressar-se amb el gest lliure. Un molt proper –fins la 'abrasió emocional– al punt zero de 'Suite Toc núm. 6 '(Ariadna Peya) i un altre d'òrbita una mica més llunyana (Adrià Viñas). Viu sobretot en la intensa relació que Clara Peya estableix entre el seu "jo" i el seu alè creador. Els cinc dits aferrats a la música de la compositora. El romanticisme que sorgeix de la complexitat interior –el que mira de cara als monstres que miren en la foscor– i la revolta contra els corrents socials, com la persecució malaltissa de la felicitat o l'estigma canviant dels desordres psíquics que persegueix les dones al llarg del temps.

En un paisatge format per una vintena de teclats sense tecles negres i un piano de paret esbudellat, Clara Peya transforma un diagnòstic propi de Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) en un viatge compartit d'onze capítols, embastats dramàticament per Judith Pujol i Maria Velasco. Viatge que culmina en una contundent revelació i afirmació vital. Tot i que en algun moment apareix l'angoixa de Sarah Kane –i l'èxtasi suïcida de les 4:48–, Clara Peya es presenta com una artista amb una relació única amb els seus dimonis desestabilitzadors, amb una capacitat de distanciar-se i de col·lectivitzar els seus inferns realment especial. És una mestra de la sensibilitat dialèctica, del qüestionament crític i sense subterfugis, connectat amb la ment i la víscera. Un discurs brutalment honest que assenyala alhora el món i la seva persona.

Autoria: Les Impuxibles, Judith Pujol i María Velasco. Direcció: Ariadna Peya i Clara Peya. Textos: María Velasco.

Per Juan Carlos Olivares

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies