Top girls

Teatre
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Autora: Caryl Churchill. Direcció: Marc Chornet. Amb: Ariadna Figols, Alba José, Cristina López, Neus Pàmies, Maria Salarich, Jaume Viñas.
 
El feminisme i les conseqüències sobre l’individu de les estructures de poder són dos temes recurrents en la extensa obra de la dramaturga britànica Caryl Churchill. I ambdós els trobem a 'Top girls' (1982), un text amb una barreja formal que va des de la farsa al realisme. Així, el primer acte ens presenta a Marlene, que celebra el seu nomenament com a directora general d’una empresa d’ocupació en un convit amb dones famoses de la història com la papessa Joana o una geisha de l'emperador del Japó.
 
En el tercer confronta el perfil de Marlene, individualista a la recerca d’un èxit d’arrels conservadores, amb  la seva germana Joyce, mare socialista i paradigma dels desclassats de la societat britànica. L'autora intenta esbrinar què significa ser dona en un mon de models masculins de triomf en una Anglaterra dominada per Margaret Thatcher. El paper de la immadura adolescent Angie sintetitza molt bé el desconcert femení en el món contemporani que planteja Churchill.
 
La posada en escena i la direcció de Marc Chornet mostra detalls interessants, tot i que no se’n surt en el difícil primer acte. Les joves actrius compleixen amb escreix.

Per Santi Fondevila

Publicat

Detalls

També t'agradarà