Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Misericordia
Foto: Masiar PasqualiMisericordia

Tot el que heu de saber de la nova temporada del Teatre Lliure

La temporada 21/22 mira cap a l'Est i ens portarà a Montjuïc i Gràcia grans noms de la creació i la direcció escènica. Us expliquem tots els detalls!

Time Out en col·laboració amb Teatre Lliure
Publicitat

Si teniu ganes d'emocionar-vos al teatre, de sentir la complicitat efímera d'aquells que pugen i habiten els escenaris, de tornar a viure el caliu d'un pati de butaques unit per aplaudiments, rialles i, per què no, també plors, prepareu-vos, perquè la nova temporada del Teatre Lliure promet tot això i molt més. 
La temporada 21/22 engega amb força, repren el ritme d'abans de la pandèmia i arriba amb la voluntat de fer-nos reviure sensacions que crèiem apagades, amb una selecció d'espectacles potents, variats i amb dosis d'emoció de sobres per omplir el buit cultural que arrastrem des de fa temps.
Tradicions, violències, paradoxes i famílies: el còctel escènic que ens té preparat el LLiure pels següents mesos! Amb una programació que posa el focus en la tradició teatral de l'Europa central i de l'Est, la temporada presenta trenta espectacles internacionals, nacionals i locals.
A través de creadores com la polonesa Anna Karansinska o la búlgara Proton Theatre, i de grans autors de la literatura russa com Dostoievski i Txékhov, part de les propostes ens acostaran cap a l'escena teatral de l'est d'Europa. I també ens portaran els darrers projectes de noms com Lola Arias, Emma Dante, Alícia Gorina, Lucía Miranda, Clàudia Cedó i Xicu Masó, Andrés Lima i el Grupo Chévere.
Continueu llegint i descobriu quines propostes internacionals, nacionals i locals us hi esperen!

De més enllà
Foto: Claudia Pajewski

1. De més enllà

Aquesta nova temporada és especial per una raó que ens fa molta il·lusió: el retorn de les produccions internacionals.
En total, pujaran a l'escenari vuit propostes de més enllà de les nostres fronteres per portar-nos noves mirades i maneres d'entendre i fer teatre.
El director lituà Oskaras Koršunovas ens portarà 'L'oncle Vània' en coproducció amb Temporada Alta; també de l'est, el director hongarès Kornél Mundruczó amb la companyia Proton Teatre presentaran 'Imitation of Life'. De ben aprop, la jove directora polonesa Anna Karasińska ens portarà un projecte original, amb un reparttiment format per intèrprets no professionals.
Més noms de dones: la directora siciliana Emma Dante presentarà 'Misericordia', la dramaturga i directora argentina Lola Arias pujarà a l'escenari 'Lengua madre' i la creadora flamenca Miet Warlop ens portarà 'After All Springville'.
L'obra 'Mazùt' serà la proposta de la companyia francesa Baró d'Evel, mentre que el belga Fabrice Murgia, director del Théâtre National Wallonie-Bruxelles, dirigirà el projecte IT Teatre d'enguany. I per últim els italians Daria Deflorian i Antonio Tagliarini presentaran 'Il cielo non è un fondale'.

El que es cou a l'Estat
Foto: Luz Soria

2. El que es cou a l'Estat

Als escenaris del Teatre Lliure també arribaran muntatges procedents de diversos punts de la península.
Des de Galícia, el Grupo Chévere presentarà la producció 'N.E.V.E.R.M.O.R.E'. I des de Madrid també arribaran tres produccions: el díptic 'Shock 1: El Cóndor y el Puma' i 'Shock 2: La tormenta y la guerra', d'Andrés Lima, Albert Boronat, Juan Cavestany i Juan Mayorga, i també el muntatge 'Casa', de Lucía Miranda.

Mirades locals
Foto: Sílvia Poch

3. Mirades locals

Seguint amb la mirada cap a l'est d'aquesta temporada, de casa nostra podrem veure l'adaptació de 'Crim i càstig' de Pau Carrió, original de Fiódor Dostoievski; i la recuperada de la temporada passada, 'Les tres germanes' de Julio Manrique, original d'Anton Txékhov.
En motiu del 30è aniversari de la mort de Fabià Puigserver, escenògraf, director i fundador del Teatre Lliure, també pujarà a l'escenari una adaptació de Roger Bernat de la seva 'Terra baixa'.
Per altra banda, el Lliure també serà escenari de l'estrena d'altres muntatges de casa: Alícia Gorina amb 'Aquell dia tèrbol que vaig sortir d'un cinema', Clàudia Cedó i Xicu Masó amb 'Síndrome de gel', Ursula Tenorio amb la cia Lalinea presentaran 'José y la Barcelona disidente', així com 'Understory, 1' i 'Understory, 2' dels  artistes residents Xesca Salvà i Marc Villlanueva Mir i 'AZKONATOLOZA' de la companyia resident.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat