Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Tria tu la música del 75 aniversari de l’Apolo!
(c) Andreu fotograf, s.l.

Tria tu la música del 75 aniversari de l’Apolo!

A la tardor, el popular club de Nou de la Rambla complirà molts anys donant festa i música a Barcelona, i per celebrar la festa definitiva necessiten la teva ajuda per definir el repertori d’una nit que serà màgica

Per Time Out en col·laboració amb Sala Apolo
Advertising

Durant tot aquest 2018, la Sala Apolo està de celebració. D’aquí pocs mesos es compliran els 75 anys d’activitat del club, que ha servit per programar, exhibir i donar oportunitats a tot tipus de música, i que ha vist passar moltes modes, tendències, terratrèmols culturals i cultures des dels seus inicis. A l’escenari de l’Apolo, i en les seves nits interminables, ha sonat de tot: swing, boleros, jazz modern, rock, pop, música llatina, techno, house, mango, trap i heavy metal. Això ens fa pensar una cosa important: quina és la banda sonora de l’Apolo? És difícil de precisar-la, ja que hi ha molta música identificada amb la sala, així que la millor manera de preparar la festa de totes les festes és compartir l’entusiasme amb el públic i fer entre tots la llista final de música per la gran celebració del 75 aniversari que es farà a la tardor, en una data encara per precisar. Vols col·laborar-hi?

El mecanisme és molt senzill. Només has d’accedir a aquest formulari i omplir-lo. Primer de tot, et sortiran sis opcions musicals predeterminades, cançons que l’Apolo té molt clar que poden sonar, però s’ha de veure quines són les favorites. The Cure o The Beatles? Neil Young o David Bowie? Però també pots definir tu quina és la millor cançó, i pots fer un suggeriment. I també triar un guilty pleasure, aquella cançó que et fa una mica de vergonya reconèixer que t’agrada, però que no ho pots evitar. Amb totes les aportacions, l’equip de l’Apolo farà al tria final a partir de les peticions més populars i també les més interessants. Al cap i a la fi, qui les interpretarà és la Barcelona Jazz Orquestra, la responsable de les nits Jazz & Swing. Per tant, són cançons que ells puguin tocar, i que siguin fàcils d’arranjar en el temps que falta fins el dia del concert. Tu què triaries?

1.  Les sis primeres opcions

Les primeres opcions pre-determinades per l’Apolo mostren una mica per on van els trets: Heart of Gold, de Neil Young; Starman, de David Bowie; Boys Don't Cry, de The Cure; Get Back, de The Beatles; Come as you Are, de Nirvana; i Master of Puppets, de Metallica. Pop i rock de totes les edats, modern i antic, clàssic i furiós. Està bé que marquis una opció, perquè aquest és repertori que la Barcelona Jazz Orquestra en té per la mà, i pot ser que la cançó més votada sigui la de la fi de festa.

Tamara Pinco

2. Una mica de jazz i swing?

Si la nit es diu Jazz & Swing, el més normal és que soni música dels anys 30 i 40, per ballar acrobàticament –qui en sàpiga, o s’atreveixi– i amb el millor repertori americà d’aquella època. Llavors, pots triar la teva peça favorita dels grans del jazz per ballar: Duke Ellington, Glenn Miller, Bennie Goodmann, Cab Calloway... Aquestes opcions són benvingudes.

Advertising
Tamara Pinco

3. I més enllà del jazz, què?

Pop dels anys 60. Rock’n’roll. Rhythm’n’blues. Blues furiós dels anys 60. El so dels Beatles i tot el que hi havia al voltant. Glam, música disco, new wave, punk. Pop comercial dels vuitanta! Grunge i rock alternatiu. Els teus favorits del brit-pop. I també música llatina, o africana. Funk, mambo, samba, bossa nova. Pots triar el que vulguis. L’orquestra s’adaptarà a la decisió final. I si vols que facin una versió del teu tema techno favorit, també. No et tallis i vota el que et demani el cos.

Tamara Pinco

4. Guilty Pleasures

T’agradaria que sonés, per exemple, el Despacito, però no t’atreveixes a dir-ho en veu alta? L’opció dels guilty pleasures al formulari està per això, per què anònimament diguis quines són les teves cançons favorites, però que no les voles confessar. Això també serveix per votar cançons de Britney Spears, Mecano, Sabrina, J Balvin, Julio Iglesias, Raphael o La Oreja de Van Gogh. Fins i tot el Boig per tu de Sau. Tu tries. No et tallis. S’accepta qualsevol recomanació!

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising